„Blasfemie”: O petiţie online cere gigantului american Nike să retragă o colecţie din magazine pentru o inscripţie de pe talpă | FOTO

Membrii comunităţii islamice solicită companiei Nike să retragă de pe piaţă unul dintre produse. Aceştia susţin că logoul de pe talpă seamănă cu simbolul arab pentru „Allah”, acesta însemnând Dumnezeu, transmite CBS News.

442 afișări
Imaginea articolului „Blasfemie”: O petiţie online cere gigantului american Nike să retragă o colecţie din magazine pentru o inscripţie de pe talpă | FOTO

Muslims urge Nike to recall shoes with logo some say resembles word Allah | FOTO

Saiqa Noreen, bărbatul care a creat o petiţie online în care cere ca Nike să retragă „Nike Air Max 270” din magazine, afirmă că simbolul de pe talpa produsului „va fi mai mult ca sigur călcat, lovit şi se va murdări de noroi sau mizerie”.

„Este strigător la cer că Nike permite numele lui Dumnezeu pe un pantof. Este nepoliticos şi foarte jignitor faţă de comunitatea islamică. Este o insultă pentru Islam, în timp ce Islam îndrumă la compasiune, bunătate şi dreptate pentru toţi”, continua Saiqa.

Până acum, petiţia a strâns peste 19.000 de semnături din totalul necesar de 25.000.

Petiţia solicită gigantului american să inspecteze şi restul colecţiei din care face parte pantoful sport, iar ca orice produs cu acelaşi logo să fie retras.

„De asemenea, cerem o inspecţie mai amplă a tuturor produselor înainte ca acestea să fie scoase pe piaţă”, adaugă Saiqa.

Unele dintre persoanele care au semnat deja petiţia au scris despre motivele lor personale. Majoritatea au spus că logoul Nike este „lipsit de respect” şi „o insultă” la adresa religiei lor. Aceştia consideră că Nike ar trebui să-şi ceară scuze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici