Bob Dylan se confruntă cu acuzaţii grave. Ar fi abuzat sexual o fetiţă de 12 ani, în 1965

  • Bob Dylan este acuzat că, în anul 1965, ar fi abuzat sexual o fetiţă în vârstă de 12 ani.
  • JC, presupusa victimă, susţine că a fost abuzată sexual în repetate rânduri de către artist.
  • Un purtător de cuvânt al lui Dylan a afirmat că „acuzaţiile vechi de 56 de ani sunt neadevărate”.
1018 afișări
Imaginea articolului Bob Dylan se confruntă cu acuzaţii grave. Ar fi abuzat sexual o fetiţă de 12 ani, în 1965

Bob Dylan se confruntă cu acuzaţii grave

Legendarul muzician Bob Dylan este acuzat că, în anul 1965, ar fi abuzat sexual o fetiţă în vârstă de 12 ani. Potrivit CNN, procesul a fost intentat vineri, în oraşul New York.
 
Presupusa victimă, acum în vârstă de 68 de ani, este identificată prin iniţialele JC. Aceasta susţine că „timp de şase săptămâni” Dylan a stabilit o conexiune emoţională cu ea, pentru ca în cele din urmă să o „abuzeze sexual de mai multe ori, în perioada aprilie-mai 1965”, pe când copila avea doar 12 ani.
 
Într-o declaraţie acordată luni pentru USA Today, un purtător de cuvânt al lui Dylan a afirmat că „acuzaţiile vechi de 56 de ani sunt neadevărate”.
 
Avocaţii lui JC susţin că artistul s-a împrietenit cu fata „pentru a-i diminua inhibiţiile, cu scopul abuzului sexual”. În plus, acesta ar fi făcut uz de droguri, alcool şi ar fi recurs la ameninţări cu violenţa fizică, lăsându-i victimei „o cicatrice emoţională”, care „o afectează psihologic până în ziua de azi", se arată în proces. Abuzurile sexuale propriu-zise s-ar fi petrecut în apartamentul lui Dylan din hotelul new-yorkez Chelsea. 
 
„Plângerea vorbeşte de la sine. Vom dovedi toate acuzaţiile în faţa instanţei de judecată", a declarat avocatul Daniel Isaacs. „Procesul a fost depus după multe cercetări şi verificări aprofundate şi nu există nicio îndoială asupra faptelor”.
 
Femeia, care locuieşte acum în Greenwich, Connecticut, solicită despăgubiri compensatorii şi punitive de la Dylan .
 
Bob Dylan, pe numele real Robert Allen Zimmerman, s-a născut în Duluth, Minnesota. Artistul a împlinit 80 de ani pe 24 mai. Acesta a vândut peste 125 de milioane de discuri în timpul carierei sale, iar printre cele mai faimoase melodii ale sale se numără „The Times They Are a-Changin'”, „Like a Rolling Stone” şi „Blowin' in the Wind”.
 
În 2016, lui Dylan i-a fost acordat Premiul Nobel pentru literatură pentru „crearea de noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici