Bono şi The Edge, în consiliul de administraţie al producătorului de chitare Fender

Legendarul producător american de chitare Fender a anunţat joi intrarea în consiliul său de administraţie a doi membri ai trupei rock irlandeze U2, chitaristul The Edge şi solistul Bono.

52 afișări
Imaginea articolului Bono şi The Edge, în consiliul de administraţie al producătorului de chitare Fender

Bono şi The Edge, în consiliul de administraţie al producătorului de chitare Fender (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

The Edge, citat într-un comunicat, a declarat că se simte "puţin ca un copil într-un magazin de bomboane".

"Sunt un mare fan al chitarelor Fender încă de la început şi le-am folosit în majoritatea turneelor şi abumelor importante ale grupului U2. Şi sunt mereu interesat de posibilitatea de la lucra la idei noi împreună cu echipa de design de la Fender", a adăugat celebrul chitarist.

Compania americană, înfiinţată în 1946 de Leo Fender, a creat modele de chitară (Stratocaster, Telecaster...) care au "sedus" muzicieni de prestigiu, precum Eric Clapton, Keith Richards, George Harrison, Jimi Hendrix, Mark Knopfler şi Bruce Springsteen.

O chitară Fender Stratocaster folosită de Bob Dylan a fost adjudecată în decembrie 2013 cu aproape 1 milion de dolari, stabilind un nou record mondial de preţ pentru o chitară.

"Oriunde veţi merge în lume, Fender este un port-drapel, nu doar pentru excelenţa tehnologiilor sale şi a proceselor sale de fabricaţie, ci şi pentru influenţa pe care o are în cultura americană", a declarat la rândul său Bono, care se declară "entuziasmat de ideea de a participa la dezvoltarea unor noi tehnologii alături de Fender".

"Universul muzicii este pe cale să se schimbe, iar Fender este pe cale să se transforme pentru a deveni o companie muzicală mai bună", a declarat vice-preşedintele consiliului de administraţie, Bill McGlashan, care consideră că cei doi muzicieni irlandezi îl vor ajuta foarte mult.

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici