Brad Pitt vrea să dea în judecată firma care l-a ajutat la reconstrucţia caselor din New Orleans

Actorul Brad Pitt şi conducerea organizaţiei sale nonprofit Make It Right vor să dea în judecată firma care a furnizat lemnul pentru reconstrucţia caselor din New Orleans, Louisiana, distruse în urma uraganului Katrina.

289 afișări
Imaginea articolului Brad Pitt vrea să dea în judecată firma care l-a ajutat la reconstrucţia caselor din New Orleans

Brad Pitt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american a fondat grupul pentru a ajuta la reconstrucţia ecologică a regiunii Lower 9th Ward din New Orleans, după ce aceasta a fost devastată de uraganul Katrina, în 2005, informează contactmusic.com.

În prezent, o parte din lemnul folosit pentru a construi casele a început să putrezească, deşi s-a garantat o perioadă de 40 de ani pentru durabilitatea sa.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei Make It Right, Taylor Royles, a declarat pentru revista New Orleans' The Advocate că vor înlocui tot lemnul în următoarele şase luni, chiar şi la casele care nu arată încă semne de deteriorare, această acţiune costând în jur de 150.000 de dolari.

"Ne evaluăm drepturile în conformitate cu legea şi sub garanţia produsului", a spus Royles, precizând că au în vedere o acţiune în justiţie pentru a recupera banii.

"Sperăm să avem o discuţie sinceră cu compania", a completat Royles, menţionând că vor să rezolve rapid această problemă, însă "sunt pregătiţi să urmeze toate acţiunile legale, dacă este necesar".

De asemenea, Brad Pitt a precizat într-o declaraţie că Make it Right este un proiect ambiţios şi încearcă mereu lucruri noi, pentru ca locuinţele construite să fie cât mai stabile. "Unde observăm că produsele inovatoare nu au funcţionat, ne mişcăm rapid pentru a corecta aceste lucruri pentru proprietarii caselor", a spus Brad Pitt.

Actorul a fondat organizaţia Make it Right în 2007 şi a ajutat la construirea a 87 de case. Fiecare casă este ridicată cu tehnici ecologice, izolată termic, această caracteristică reducând drastic costurile pentru energie.

Mii de oameni şi-au pierdut casele din cauza uraganului Katrina, care a inundat aproximativ 80 la sută din New Orleans. Circa 1.500 de persoane au murit în urma dezastrului, care a produs pagube de 80 de miliarde de dolari.

Brad Pitt este actor şi producător de film. El a primit un Glob de Aur şi alte trei nominalizări la aceste premii prestigioase, dar şi patru nominalizări la Oscar, pentru rolurile din filmele "Strania poveste a lui Benjamin Button", "Armata celor 12 maimuţe" şi "Moneyball" (cel mai bun rol principal şi cel mai bun lungmetraj).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici