Brad Pitt vrea să devină protagonistul unui film biografic despre Pilat din Pont

Actorul american Brad Pitt doreşte să interpreteze rolul lui Pilat din Pont, într-un film biografic dedicat acestui guvernator roman al Iudeei, ce va fi produs de studiourile Warner.

194 afișări
Imaginea articolului Brad Pitt vrea să devină protagonistul unui film biografic despre Pilat din Pont

Brad Pitt vrea să devină protagonistul unui film biografic despre Pilat din Pont (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Pilat din Pont, guvernatorul roman care a ordonat executarea lui Iisus, are reputaţia unuia dintre cele mai cunoscute personaje negative din istoria mondială şi va fi protagonistul unui film biografic. Potrivit site-ului Deadline.com, Brad Pitt s-a declarat foarte interesat de acest rol, deşi niciun contract nu a fost deocamdată semnat.

Proiectul va fi produs de studiourile Warner care au achiziţionat drepturile de ecranizare a unui scenariu scris de Vera Blasi în vara anului 2012. Producătorul filmului va fi Mark Johnson. Scenariul descrie viaţa lui Pilat din Pont, din fragedă copilărie până la moartea acestuia, la Roma, insistând asupra ascensiunii sale în cadrul armatei şi, bineînţeles, asupra evenimentului care l-a făcut să intre în istorie: executarea lui Iisus.

Scenarista Vera Blasi, născută într-o familie catolică în Brazilia, a declarat într-un interviu acordat site-ului Deadline.com că a petrecut "zece ani lucrând la scenariul filmului «Pilat din Pont»" şi s-a declarat intrigată de acest personaj istoric.

Mike Fleming, jurnalist al site-ului Deadline.com, care a avut ocazia să citească scenariul, spune că noua producţie cinematografică va fi "mai mult decât un simplu film biblic". Potrivit aceluiaşi jurnalist, "este dificil să dai un nou suflu «celei mai mari poveşti spuse vreodată», însă scenariul reuşeşte să combine istoria, manevrele politice cu o mare inventitate, care duce cu gândul la lungmetraje precum «Braveheart» şi «Gladiator»".

Brad Pitt are o agendă de lucru destul de încărcată în această perioadă. Actorul poate fi văzut pe afişul filmului "Ucide-i cu tandreţe / Killing Them Softly" şi va reveni pe marile ecrane în iunie, odată cu premiera filmului "World War Z". În vara acestui an, starul american filma pentru pelicula "The Counselor", de Ridley Scott, alături de partenera lui de viaţă, actriţa Angelina Jolie, dar şi de alţi actori renumiţi, precum Javier Bardem, Penelope Cruz şi Michael Fassbender.

Brad Pitt este actor şi producător de film. El a primit un Glob de Aur şi alte trei nominalizări la aceste premii, dar şi două nominalizări la Oscar, pentru rolurile din filmele "Strania poveste a lui Benjamin Button" şi "Armata celor 12 maimuţe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici