Bradley Cooper discurs emoţionant despre lupta tatălui său cu boala

Actorul în vârstă de 41 de ani a ţinut un discurs despre lupta tatălui său împotriva cancerului, cu ocazia lansării Institutului Parker pentru Imunoterapia Cancerului, găzduită în casa fondatorului, Sean Parker, relatează contacmusic.com

889 afișări
Imaginea articolului Bradley Cooper discurs emoţionant despre lupta tatălui său cu boala

Bradley Cooper discurs emoţionant despre lupta tatălui său cu boala

La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, Katy Perry, Orlando Bloom, John Legend şi Sean Penn.

Bradley a vorbit în discurs despre tatăl său, Charles, care a murit de cancer la plămâni în 2011.

"Vreau să vă vorbesc despre tatăl meu, Charles J. Cooper, care a murit de cancer la plămâni, în 2011. Am fost foarte norocos că am putut să mă sustrag din orice altă activitate, profesională sau personală, pentru a mă dedica în totalitate îngrijirii lui medicale", a început Cooper discursul.

În ciuda faimei şi averii sale, Bradley a recunoscut că resursele pe care le-a avut la dispoziţie nu i-au uşurat tratamentul, care a fost "pur şi simplu copleşitor, incredibil de stresant şi complex".

"Nu îmi pot imagina cât de dificilă este situaţia pentru acei pacienţi şi familii care sunt mai puţin norocoşi şi pur şi simplu nu îşi permit şi tratamentul, şi chiria", a adăugat actorul.

Cooper şi Sean plănuiesc să lanseze o nouă iniţiativă în următoarele luni pentru a ajuta familiile care se străduiesc să facă faţă preţurilor mari pe care le presupune tratamentul împotriva cancerului.

"Sper că într-o zi, fiecare persoană care se luptă cu această boală va primi tot sprijinul de care are nevoie pentru a-şi menţine nealterată calitatea vieţii, din ziua în care află diagnosticul până în ultima, indiferent de statutul social sau economic", a adăugat actorul american.

Bradley şi-a continuat discursul, referindu-se la cazul lui Emily Whitehead, care avea doar cinci ani când a fost diagnosticată cu leucemie.

După ce doctorii au încercat mai multe tratamente, fără succes, părinţii lui Emily au decis să o înscrie pe fetiţă într-un program de tratament experimental, din cadrul Spitalului pentru Copii, din Philadelphia.

Acum, cancerul micuţei este în remisie din 2012, iar Bradley Cooper i-a admirat curajul pe care l-a avut când a fost de acord să fie supusă acestui tratament, care nu fusese testat înainte pe alţi copii.

"A fost atât de curajoasă când şi-a asumat acest risc, iar în anii ce urmează asta îşi propune Institutul Parker. Să ofere fiecărui pacienţilor şi familiilor lor mai multe şanse de a încerca astfel de tratamente, care îi vor ajuta să trăiască o viaţă lungă şi sănătoasă", a conchis Cooper.

Bradley Cooper a devenit celebru graţie rolului Will Tippin din serialul de succes "Alias", dar şi al celui din surprinzătoarea comedie "Marea mahmureală/ The Hangover", lansată în 2009. Actorul a mai putut fi văzut pe marile ecrane în "Scenariu pentru happy-end", "Ţeapă în stil american" şi "Loveşte şi fugi".

Bradley Cooper a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pe 2015, pentru prestaţia sa din filmul "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici