„Brelcome”: Cum încearcă autorităţile din Portugalia să îşi menţină numărul de turişti britanici şi după Brexit

Autorităţile din Portugalia au lansat o campanie turistică online, prin intermediul căreia încearcă să îi încurajeze pe britanici să continue să viziteze ţara din Peninsula Iberică şi după Brexit, potrivit relaxnews.com.

544 afișări
Imaginea articolului „Brelcome”: Cum încearcă autorităţile din Portugalia să îşi menţină numărul de turişti britanici şi după Brexit

Autorităţile din Portugalia încearcă să îşi menţină numărul de turişti britanici şi după Brexit

Proiectul se intitulează "Brelcome", iar sloganul acestuia este "Uneori viaţa ne joacă feste... dar există lucruri care nu se schimbă... nicio graniţă nu ne va separa".

Reclamele din campanie laudă umorul britanic, dar şi sentimentul bucuriei de a trăi ("joie de vivre") regăsit în rândul britanicilor.

"Brelcome" a apărut în contextul în care Guvernul de la Lisabona încearcă să elaboreze planuri care să protejeze sectorul turistic. Demersurile sunt menite să protejeze economia portugheză de consecinţele unui Brexit fără acord, iar această teamă i-a convins pe oficiali să îi scutească pe turiştii veniţi din regat de vize. Secretarul de stat pentru Turism Ana Mendes Godinho a declarat că "Portugalia va arăta Marii Britanii că, fie cu sau fără Brexit, îi va primi pe turişti în acelaşi fel".

Statisticile oficiale arată că 1,8 milioane de britanici au vizitat Portugalia în 2018, cifră în scădere cu 5,8% faţă de 2017. Numărul total de turişti care au vizitat Portugalia a crescut însă cu 0,4%, ajungând la pragul de 12,8 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici