Brigitte Bardot, preocupată de caii de tracţiune. Actriţa i-a cerut preşedintelui columbian să oprească suferinţele acestora

Actriţa franceză Brigitte Bardot, o renumită militantă pentru drepturile animalelor, i-a cerut, joi, preşedintelui columbian Juan Manuel Santos să intervină pe lângă autorităţile locale pentru "a opri suferinţele pe care le îndură caii de tracţiune" din ţara lui.

312 afișări
Imaginea articolului Brigitte Bardot, preocupată de caii de tracţiune. Actriţa i-a cerut preşedintelui columbian să oprească suferinţele acestora

Brigitte Bardot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Animalele sunt folosite pentru a trage atelaje şi greutăţi ce depăşesc cu mult forţele lor şi ei ajung la capătul puterilor şi cad din picioare", a scris actriţa franceză, într-o scrisoare publicată de fundaţia ei.

În scrisoarea ei, Bardot îi reaminteşte preşedintelui columbian faptul că decretul din 12 mai 2010 care le ordonă "primarilor (din Columbia, n.r.) să finalizeze înlocuirea vehiculelor cu tracţiune animală cu vehicule motorizate până la 31 ianuarie 2012" nu este aplicat, iar acest lucru "face să persiste situaţia mizerabilă în care se află mii de cai".

"Domnule preşedinte, datoria dumneavoastră de a fi ferm şi a face dreptate va permite remedierea acestei situaţii - neaplicarea unui decret în vigoare - şi vă va aduce respectul multor milioane de concetăţeni", afirmă Brigitte Bardot în această scrisoare publică.

Actriţa franceză denunţă, totodată, sacrificarea cailor pentru consumul de carne, în abatoare clandestine, în condiţii îngrozitoare. "Este un scandal din punct de vedere al drepturilor animalelor, dar şi un scandal de sănătate publică", susţine Bardot.

Brigitte Bardot, celebra actriţă franceză devenită sex-simbol de talie mondială în anii '60, a jucat în 48 de filme, în numeroase musical-uri şi a înregistrat 80 de cântece.

După retragerea ei din cinematografie, în 1973, la vârsta de 38 de ani, Brigitte Bardot, ale cărei iniţiale "B.B." au devenit celebre în toată lumea, a devenit o înfocată apărătoare a drepturilor animalelor. În anii 1990, profitând de notorietatea mondială de care se bucură, Brigitte Bardot şi-a exprimat în mod public părerea, în termeni foarte critici, despre imigraţie, anumite aspecte legate de homosexualitate şi despre curentul islamic din Franţa, fiind condamnată de cinci ori de tribunalele franceze la plata unor amenzi, pentru incitare la ură rasială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici