Britanicii cred că Sherlock Holmes a fost real, iar Churchill este personaj de ficţiune

Majoritatea britanicilor sunt convinşi că Sherlock Holmes, celebrul personaj al lui Arthur Conan Doyle, a existat în realitate, în timp ce 23% dintre ei cred că fostul premier Winston Churchill este personaj de ficţiune, potrivit unui sondaj.

12 afișări
Imaginea articolului Britanicii cred că Sherlock Holmes a fost real, iar Churchill este personaj de ficţiune

Britanicii cred că Sherlock Holmes a fost real, iar Churchill este personaj de ficţiune

Potrivit rezultatelor sondajului la care au participat 3.000 de persoane, 47% dintre britanici sunt convinşi că Richard I, cunoscut sub numele de Richard Inimă de Leu, nu a fost niciodată rege al Angliei, fiind un personaj de poveşti, deşi acesta a domnit în perioada 1189 - 1199.

Winston Churchill, premier al Marii Britanii în perioadele 1940 - 1945 şi 1951 - 1955, este şi el considerat un personaj de basme de către 23% dintre participanţii la sondaj, la fel ca şi regina Cleopatra a Egiptului (4%), liderul politic şi spiritual indian Mahatma Gandhi (3%) şi scriitorul britanic Charles Dickens (3%), potrivit sondajului realizat pentru postul UKTV Gold.

În schimb, 58% dintre respondenţi cred că Sherlock Holmes, personajul creat de Arthur Conan Doyle în 1887, a existat în realitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici