Bucăţi din creierul lui Mussolini, scoase la licitaţie pe internet

Bucăţi din creierul dictatorului italian Benito Mussolini au fost furate dintr-un spital din Milano şi scoase la licitaţie pe eBay, a spus vineri nepoata acestuia, deputata Alessandra Mussolini, precizând că va anunţa poliţia, relatează agenţia italiană Ansa.

20 afișări
Imaginea articolului Bucăţi din creierul lui Mussolini, scoase la licitaţie pe internet

Bucăţi din creierul lui Mussolini, scoase la licitaţie pe internet (Imagine: Mediafax Foto)

Alessandra Mussolini a precizat că bucăţile de creier şi mostrele de sânge aparţinând lui Mussolini au fost furate de la Policlinica din Milano unde erau depozitate.

Ea a apreciat incidentul drept "foarte grav" şi a spus că va anunţa poliţia.

"Trebuie să fii atent la lucrurile acestea", a spus Mussolini.

După ce liderul fascist Benito Mussolini a fost capturat şi împuşcat de partizanii italieni în aprilie 1945, o parte din creierul său a fost trimisă la CIA şi returnată ulterior văduvei sale, Rachele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici