Bursa zvonurilor pentru Cannes 2013: Coppola, Gosling şi del Toro, printre posibilele vedete

Regizoarea Sofia Coppola şi actorii Ryan Gosling şi Benicio del Toro se numără printre vedetele care ar putea să impresioneze la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

149 afișări
Imaginea articolului Bursa zvonurilor pentru Cannes 2013: Coppola, Gosling şi del Toro, printre posibilele vedete

Bursa zvonurilor pentru Cannes 2013: Coppola, Gosling şi del Toro, printre posibilele vedete

În aşteptarea conferinţei de presă care va dezvălui selecţia oficială a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Cannes, speculaţiile devin tot mai intense în presa de specialitate despre filmele şi actorii care vor fi prezenţi în acest an pe Croazetă, notează lefigaro.fr.  

Festivalul de la Cannes va avea parte de o deschidere strălucitoare în acest an prin proiecţia filmului "Marele Gatsby/ The Great Gatsby", prezentat în afara competiţiei, miercuri, 15 mai. În aceste zile, echipele de cineaşti coordonate de delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux, finalizează selecţia oficială a celei de-a 66-a ediţii a festivalului. Însă, cu mai puţin de trei săptămâni rămase până la conferinţa de presă care va dezvălui filmele selecţionate în competiţia oficială, ce va avea loc pe 18 aprilie, bursa zvonurilor pentru Cannes 2013 pare mai activă ca oricând.

"The Bling Ring", noul film regizat de Sofia Coppola, are şanse mari să ajungă pe Croazetă, înainte de lansarea oficială în sălile de cinematograf, prevăzută pentru luna iunie. Regizoarea americană, care a impresionat în trecut cu pelicule precum "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation", "Marie Antoinette" şi "Undeva/ Somewhere", prezintă în acest film povestea - inspirată din fapte reale - a unor hoţi adolescenţi. Această bandă de tineri americani, condusă de Emma Watson, se amuza spărgând vilele unor vedete pentru a fura din acestea bunuri în valoare de peste 3 milioane de dolari.

Alte opţiuni avute în vedere: filmul "Only God Forgives", cu Ryan Gosling, regizat de cineastul care a regizat şi pelicula "Cursa/ Drive". Acelaşi duet a făcut senzaţie pe Croazetă în 2011, cu o nominalizare la Palme d'Or şi cu trofeul pentru regie câştigat de Nicolas Winding Refn. Doi ani mai târziu, Gosling şi Winding Refn ar putea reveni la Cannes cu un film care prezintă povestea unui personaj complicat, exilat la Bangkok din cauza unei crime, un lungmetraj care ar putea să îi ajute pe cei doi cineaşti să păşească din nou pe covorul roşu din faţa Palais des Festivals.

Răsfăţaţi ai festivalului, fraţii Coen ar putea să revină şi ei în competiţie, cu filmul "Inside Llewyn Davis", ce prezintă povestea unui cântăreţ de muzică folk din Greenwich Village inspirat de Bob Dylan şi Dave Van Ronk. În aceeaşi situaţie se află şi Terence Malick care, la câteva luni după lansarea filmului "To the Wonder" şi la un an după ce a câştigat Palme d'Or cu "Pomul vieţii/ The Tree of Life", are mari şanse să ajungă din nou la Cannes cu pelicula "Knight of Cups", în care joacă Natalie Portman, Cate Blanchett şi Christian Bale.

În ceea ce priveşte filmele franceze, candidaţii sunt numeroşi. Se vorbeşte despre Guillaume Canet şi filmul său "foarte americanizat" "Blood Ties", care îi are pe afiş pe Marion Cotillard şi Clive Owen. Însă, înainte de toate, Canet ar trebui să accepte să îşi înscrie filmul în selecţia oficială. Dacă nu o va face, există însă şi alte nume mari care vor dori acest lucru: Bertrand Tavernier cu al său "Quai d'Orsay" ar putea fi selecţionat, la fel ca Arnaud Desplechin şi binomul Benicio del Toro - Mathieu Amalric în filmul "Jimmy Picard" sau Riad Sattouf în comedia sa "Jacky au royaume des filles". În schimb, Pascale Ferran, despre care s-a spus multă vreme că va concura la Cannes 2013, nu va ajunge în cele din urmă pe Croazetă în acest an. Cineastul francez ar fi putut să prezinte "Bird People", însă filmul său nu va fi terminat la timp.

În ceea ce priveşte selecţia pentru secţiunea Un Certain Regard, Thierry Frémaux a lăsat să îi scape în urmă cu câteva zile o informaţie în exclusivitate. Graţie unui mesaj postate pe Twitter, cinefilii francezi ştiu de acum că filmul său "11.6" nu a fost înscris în această secţiune. Pentru alte informaţii, fanii filmului în general şi cei ai Festivalului de la Cannes în special vor trebui să aştepte conferinţa de presă de pe 18 aprilie.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 15-26 mai. La această ediţie, India este ţara care a primit statutul de "invitat de onoare", iar preşedintele juriului oficial va fi în acest an cineastul american Steven Spielberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici