Butonul de închidere a uşilor din lift, din SUA, este de fapt inactiv

Butonul de închidere a uşilor liftului a fost scos din uz în SUA încă din 1990, însă deoarece oamenii simt nevoia să deţină controlul, producătorii încă îl instalează, deşi nu este funcţional.

551 afișări
Imaginea articolului Butonul de închidere a uşilor din lift, din SUA, este de fapt inactiv

Butonul de închidere a uşilor din lift, din SUA, este de fapt inactiv

Deşi se apasă deseori pe butonul de închidere a uşilor liftului, acesta nu funcţionează. În mare parte, uşile liftului se închid după un anumit program. Acest lucru este valabil şi pentru butonul de la semafor, pentru butoanele uşilor metrourilor din Londra, precum şi unele termostate, potrivit Descoperă.

,,Perceperea controlului este foarte importantă'', a declarat psihologul Ellen J. Langer. Butonul pentru închiderea uşilor a fost scos din uz în Statele Unite ale Americii atunci când a fost aprobat Actul pentru Persoanele cu Dizabilităţi, din 1990, prin intermediul căruia lifturile trebuiau modificate pentru a le oferi timp persoanelor cu handicap să pătrundă înăuntru.

Conform Karen W. Penafiel, director executiv al US National Elevator Industry Inc., durata de viaţă a unui lift este de 25 de ani, aşadar majoritatea lifturilor din zilele noastre sunt construite cu un buton de închidere a uşilor nefuncţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici