Câinele familiei Obama, prezentat de presă publicului american

Familia Obama are în sfârşit un câine, pe care l-a numit Bo şi care le-a fost oferit cadou celor două fiice ale preşedintelui american, Sasha şi Malia, de senatorul Ted Kennedy.

75 afișări
Imaginea articolului Câinele familiei Obama, prezentat de presă publicului american

Câinele familiei Obama, prezentat de presă publicului american (Imagine: www.huffingtonpost.com)

La şase luni, Bo îşi începe carierea mediatică în surle şi trâmbiţe, oferindu-i-se un loc central în prestigiosul cotidian Washington Post, care a publicat pe prima pagină două fotografii ale câinelui, una extrasă de pe un site de Internet, iar cealaltă obţinută de la un fotograf de la Casa Albă. Câinele urma să fie prezentat oficial marţi.

Având o ghirlandă de flori în jurul gâtului - asemănătoare celor din Hawaii, insula unde Barack Obama şi-a petrecut mare parte din copilărie -, "câinele de apă portughez" are blana neagră şi lăbuţele albe.

Cotidianul, care profită de ocazie pentru a face o glumă, subliniază că "publicaţia care a dezvăluit (scandalul politic) Watergate deţine şi afacerea câinele".

Washington Post publică şi o altă fotografie în paginile interioare, în care este înfăţişat preşedintele american ţinând-o în braţe pe una dintre fiicele sale şi mângâind animalul. Câinele le-a fost prezentat "în urmă cu câteva săptămâni", în cadrul unei vizite surpriză la Casa Albă, povesteşte cotidianul.

Acesta este un "cadou" de la senatorul democrat de Massachusetts Edward Kennedy, fratele lui John Kennedy, preşedintele american asasinat în 1963, un apropiat al familiei prezidenţiale.

Potrivit Washington Post, Malia şi Sasha l-au numit pe căţel Bo, de la numele pisicii verilor lor.

În prima sa vizită la Casa Albă, Bo a "sedus familia prezidenţială", afirmă publicaţia americană, explicând că animalul a avut delicateţea de a nu "urina unde nu trebuie" şi de a nu "roade" mobilierul prezidenţial.

Pentru a evita orice încălcare de protocol, Bo a primit "lecţii de comportament" de la dresori recomandaţi de senatorul Kennedy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici