Cântăreaţa Divna Ljubojević concertează pe scena Ateneului Român din Capitală, pe 13 aprilie

Cântăreaţa Divna Ljubojević şi Corul Melodi vor susţine un concert pe 13 aprilie, pe scena Ateneului Român din Bucureşti, pentru a sărbători duminica Floriilor, programul serii fiind completat de recitalul oferit de Cristian Pomohaci, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

580 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Divna Ljubojević concertează pe scena Ateneului Român din Capitală, pe 13 aprilie

Cântăreaţa Divna Ljubojević concertează pe scena Ateneului Român din Capitală, pe 13 aprilie (Imagine: Marius Vasilică / Mediafax Foto)

Divna Ljubojević, un adevărat simbol şi ambasador cultural al Serbiei, aduce etericele sale interpretări ale cântărilor ortodoxe bizantine pe scena Ateneului Român.

Alături de corul Melodi, pe care l-a fondat în 1991 şi care o va acompania pe 13 aprilie, Divna a susţinut reprezentaţii şi a fost aclamată la scenă deschisă, în lumea întreagă.

Divna este cunoscută şi apreciată la nivel mondial pentru abordarea muzicală de o puritate desăvârşită, pentru claritatea tonalităţii şi pentru coloratura vocală ieşită din comun.

Născută în 1970, Divna Ljubojević s-a lăsat de mică furată de tainele muziicii sârbeşti, ruseşti şi original bizantine. Şi-a desăvârşit pregătirea la Colegiului de Muzică Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licenţiată a Academiei de Muzică din Novi Sad. A dirijat, încă de la vârsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad şi s-a remarcat în postura de cel mai tânăr dirijor al Primei Societăţi Corale - formaţiunea corală cu cea mai îndelungată istorie din spaţiul sârbesc.

Divna Ljubojević şi-a început pregătirea în domeniul muzical la mânăstirea Vavedenje din Belgrad, la vârsta de 10 ani, şi a moştenit dragostea pentru muzica sacră bizantină de la călugăriţele de origine rusă, care şi-au dedicat viaţa conservării acestei tradiţii culturale. Supranumită şi "vocea îngerilor", Divna este un simbol al Serbiei, ţară în care a cunoscut consacrarea în postura de solist, dirijor şi pedagog, iar ca soprană este apreciată la nivel mondial.

Calităţile vocale deosebite îi permit Divnei să îşi asume postura de solist, atât în piese bisericeşti, cât şi în pasaje de operă. Artista se remarcă şi ca pedagog, predând solfegiu şi cântare corală la Academia de Muzică Amilly din Franţa, Olanda şi Marea Britanie.

Pentru concertul din 13 aprilie sunt în vânzare următoarele categorii de bilete: 1 - 250 de lei şi 2 - 200 de lei. Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, librăriile Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi Diverta, dar şi online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro şi www.myticket.ro. Totodată, biletele achiziţionate pentru concertul din 24 decembrie, care nu a mai avut loc, rămân valabile pentru spectacolul pascal ce îi va avea ca protagonişti pe Divna şi pe Cristian Pomohaci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici