Cântăreţul de country Willie Nelson, "condamnat" de instanţă să cânte pentru a scăpa de închisoare

Cântăreţul american de muzică country Willie Nelson, judecat pentru posesie de marijuana, a fost "condamnat" de judecătorul de caz să cânte în sala de judecată pentru a scăpa de închisoare, în urma unei înţelegeri cu procurorul, relatează The Independent.

130 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul de country Willie Nelson, "condamnat" de instanţă să cânte pentru a scăpa de închisoare

Cântăreţul de country Willie Nelson, "condamnat" de instanţă să cânte pentru a scăpa de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorul Kit Bramblett, care a instrumentat dosarul, le-a spus jurnaliştilor: "Puteţi pune pariu că n-o să fiu rău cu Willie Nelson", adăugând că are şi un cântec preferat pe care ar dori să-l asculte, de asemenea una din melodiile preferate ale judecătorului Becky Dean Walker.

Astfel, de fiecare dată când Nelson trece prin apropierea micului oraş Sierra Blanca din Texas, el va trebui să meargă la judecătorie şi să cânte piesa "Blue Eyes Crying in the Rain".

Artistul ar fi riscat 150 de zile de închisoare dacă ar fi fost condamnat pentru posesie de marijuana, găsită de autorităţi în timpul unei percheziţii în rulota sa. Poliţiştii l-au reţinut atunci pe Nelson, acesta fiind obligat să plătească o cauţiune de 2.500 de dolari.

Procurorul de caz a mai glumit şi pe tema faptului că poliţiştii n-ar fi găsit o cantitate suficient de mare de marijuana încât să fie necesară încarcerarea lui Willie Nelson.

"Rămâne între mine şi şerif, dar am aruncat destul sau am fumat destul încât să nu mai rămână decât 85 de grame", a declarat procurorul unui ziar local.

"Willie Nelson are 77 de ani şi eu am 78. A fost artistul meu preferat toată viaţa. Ştim cu toţii că fumează puţină iarbă", a conchis Bramblett.

Nelson, care a promovat legalizarea marijuanei în SUA, va avea de plătit doar 378 de dolari, reprezentând amenda şi cheltuielile de judecată cu dosarul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici