Care sunt primele trupe confirmate la Festivalul Peninsula 2011. Cea de-a 9-a ediţie se transformă în Tuborg Green Fest Peninsula - VIDEO

Kasabian şi Within Temptation sunt primele trupe confirmate la ediţia din acest an a Festivalului Peninsula de la Târgu Mureş, eveniment care se alătură circuitului Tuborg Green Fest, informează organizatorii.

1163 afișări
Imaginea articolului Care sunt primele trupe confirmate la Festivalul Peninsula 2011. Cea de-a 9-a ediţie se transformă în Tuborg Green Fest Peninsula - VIDEO

Care sunt primele trupe confirmate la Festivalul Peninsula 2011. Cea de-a 9-a ediţie se transformă în Tuborg Green Fest Peninsula (Imagine: Mediafax Foto)

Festivalul Peninsula, ajuns la cea de-a 9-a ediţie, se transformă în 2011 în Tuborg Green Fest Peninsula. Conceptul Tuborg Green Fest a generat unul dintre cele mai puternice festivaluri internaţionale de muzică, aducând în ultimii ani cele mai în vogă trupe în faţa publicului din numeroase ţări europene.

Aşadar, Tuborg Green Fest Peninsula va avea loc şi anul acesta pe malul Mureşului, în Târgu Mureş, în vecinătatea Complexului de Agrement Weekend, între 25 şi 28 august, şi va aduce iubitorilor de muzică aproape 70 de concerte.

Primii artişti internaţionali anunţaţi pentru Tuborg Green Fest Peninsula 2011 sunt Kasabian, Within Temptation, Nick Warren, Tiga şi Borgore.

Ziua de 26 august îi aduce la Târgu Mureş pe cei de la Kasabian - votată cea mai bună trupă din lume de Q Magazine în 2010. Concertul de indie rock al trupei britanice, singurul anunţat în Europa de Est, promite să includă câteva melodii interesante - unul din single-urile de pe albumul din 2010, "West Ryder Pauper Lunatic Asylum", se numeşte "Vlad, the Impaler".

Ultima zi a festivalului este dedicată fanilor formaţiei olandeze Within Temptation, o trupă cu un sound unic - care combină perfect eleganţa, melodrama şi sunetul simfonic grandios - ci şi pentru că, în premieră, vocea inconfundabilă a solistei Sharon den Adel va interpreta melodiile de pe cel mai nou album, "The Unforgiving", care deja a făcut furori în lumea întreagă, fiind vândut în peste 100.000 de exemplare.

Aşadar, după ce Peninsula şi-a delectat în 2008 fanii cu Epica şi Avantasia, rockul simfonic va răsuna din nou pe malul Mureşului.

DJ-ul britanic Nick Warren (care a debutat ca DJ la Massive Attack), un naş al genului house, şi gurul muzicii electro din Montreal, Tiga, vor mixa la Tuborg Green Fest Peninsula, sâmbătă, 27 august, respectiv duminică, 28 august.

Israelianul Asaf Borger, aka Borgore, va încinge în ultima zi de festival platanele, fiind responsabil cu distracţia fanilor dubstep. Borgore, care la trei ani a început să cânte la pian, după care a învăţat să cânte la saxofon, iar ulterior a fost basistul unei trupe death metal, şi chiar MC, va demonstra că reţeta sa unică ce combină basul dubstep-ului cu versuri născute din fantezii murdare creează dependenţă.

Biletele pentru Tuborg Green Fest Peninsula 2011 vor fi puse în vânzare săptămâna viitoare şi, nici în acest an, festivalul nu măreşte preţul acestora, informează organizatorii.

Tuborg Green Fest a făcut înconjurul Europei alături de artişti şi trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Guano Apes, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake.

În 2010 Tuborg a organizat cel mai mare festival rock de până acum din România - Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival, aducând în faţa fanilor români nume precum Metallica, Rammstein, Manowar, Slayer, Anathema şi Megadeth.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici