Carlo Rambaldi, creatorul personajului E.T., a murit la vârsta de 86 de ani

Cineastul italian Carlo Rambaldi, recompensat cu trei premii Oscar la categoria "efecte vizuale" pentru creaţiile sale din filmele "E.T. Extraterestrul", "Alien" şi "King Kong", a murit, vineri, la vârsta de 86 de ani.

146 afișări
Imaginea articolului Carlo Rambaldi, creatorul personajului E.T., a murit la vârsta de 86 de ani

Carlo Rambaldi, creatorul personajului E.T., a murit la vârsta de 86 de ani

Carlo Rambaldi a murit vineri într-o clinică din oraşul Lamezia Terme din regiunea italiană Calabria, informează bbc.co.uk.

Creatorul de efecte vizuale a lucrat cu mulţi regizori italieni renumiţi, precum Pier Paolo Pasolini şi Dario Argento, însă a devenit celebru graţie colaborărilor sale cu regizorii de la Hollywood.

Creator al personajului E.T. din filmul "E.T. Extraterestrul" (1982) regizat de Steven Spielberg, Carlo Rambaldi a colaborat şi cu Ridley Scott la filmul "Alien" (1979) şi cu John Guillermin la pelicula "King Kong" (1976).

Pentru creaţiile sale din aceste filme, cineastul italian a fost recompensat cu trei premii Oscar la categoria "cele mai bune efecte vizuale".

Carlo Rambaldi s-a născut în localitatea Vigarano Mainarda din nord-estul Italiei şi a absolvit cursurile Academiei de Arte Frumoase din Bologna.

A debutat în cinematografie în 1956, atunci când i s-a cerut să creeze un dragon înalt de 16 metri pentru un film SF produs cu un buget redus.

Rambaldi s-a mutat apoi la Roma, iar talentul său l-a impresionat pe celebrul producător de film Dino De Laurentiis, care l-a convins să se mute la Hollywood pentru a lucra la filmul "King Kong" (1976).

După ce s-a stabilit în Statele Unite, Carlo Rambaldi a devenit unul dintre cei mai de seamă experţi în mecatronică - o disciplină ce combină ingineria mecanică cu electronica, folosită frecvent în efectele vizuale din cinematografie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici