Carnavalul de la Rio 2012: Unidos da Tijuca, campioana şcolilor de samba

Şcoala de samba Unidos da Tijuca a fost desemnată, miercuri, campioana Carnavalului de la Rio, cu o defilare care aducea un omagiu cântăreţului şi compozitorului Luiz Gonzaga, "regele Baiao", un ritm tradiţional folcloric din regiunea nord-estică a Braziliei, o zonă foarte săracă.

351 afișări
Imaginea articolului Carnavalul de la Rio 2012: Unidos da Tijuca, campioana şcolilor de samba

Carnavalul de la Rio 2012: Unidos da Tijuca, campioana şcolilor de samba (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta este pentru a treia oară când şcoala Unidos da Tijuca - ale cărei culori sunt galben şi albastru şi care a fost fondată în 1931 - este desemnată campioana carnavalului.

Imediat ce rezultatele au fost făcute publice, suporterii Unidos da Tijuca şi-au manifestat bucuria la sediul şcolii, o sărbătoare care a durat toată noaptea.

Şcoala Salgueiro - ale cărei culori sunt roşu şi alb, creată în 1963 - a fost desemnată vicecampioană.

13 şcoli de samba - dintre care şase au avut ca teme ale defilărilor nord-estul sărac al Braziliei - şi-au disputat anul acesta titlul de campioană a Carnavalului de la Rio, care a debutat vineri.

Unidos da Tijuca şi cei aproximativ 4.000 de dansatori, alături de carele alegorice monumentale, au defilat în zorii zilei de marţi, provocând entuziasmul celor circa 72.000 de spectatori de pe sambodrom.

Un juriu format din 40 de membri a evaluat fiecare şcoală de samba care a defilat anul acesta, după criterii precum originalitatea temei, creativitatea carelor alegorice şi a costumelor, calitatea muzicii, virtuozitatea cuplului vedetă, talentul instrumentiştilor etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici