Carnavalul de la Rio de Janeiro: Lumină şi culoare pe străzile metropolei braziliene - VIDEO, GALERIE FOTO

Costumele extravagante, muzica asurzitoare, carele alegorice şi celebrele dansatoare îmbrăcate doar în paiete au fost, ca în fiecare an, vedetele spectaculosului Carnaval de la Rio.

1171 afișări
Imaginea articolului Carnavalul de la Rio de Janeiro: Lumină şi culoare pe străzile metropolei braziliene - VIDEO, GALERIE FOTO

Carnavalul de la Rio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Milioane de oameni au participat la celebrul Carnaval de la Rio, la o zi după ce sărbătoarea a început în mod oficial.

GALERIE FOTO

Sub o ploaie de confeti aurii şi în sunetul fanfarei, regele Momo, simbol al tuturor exceselor carnavalului de la Rio, a primit vineri cheia simbolică a oraşului pentru a da startul celor cinci zile de festivităţi, care au culminat cu defilările şcolilor de samba pe sambodrom.

Aproximativ 50.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea "celei mai mari sărbători din lume", în organizarea căreia sunt implicate 250.000 de persoane şi care aduce 640 de milioane de dolari în conturile guvernului local.

La festivalul la Carnavalul de la Rio din acest an sunt aşteptate peste cinci milioane de persoane, dintre care 850.000 de turişti. Festivalul din acest an se desfăşoară în perioada 17-21 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici