Carnavalul de la Rio de Janeiro: Trei milioane de prezervative, distribuite pe durata spectacolului

Autorităţile regionale vor distribui trei milioane de prezervative pe durata celor cinci zile ale Carnavalului din Rio de Janeiro 2012, care va începe vineri, au anunţat, joi, reprezentanţii Secretariatului pentru Sănătate al statului Rio.

448 afișări
Imaginea articolului Carnavalul de la Rio de Janeiro: Trei milioane de prezervative, distribuite pe durata spectacolului

Carnavalul de la Rio de Janeiro: Trei milioane de prezervative, distribuite pe durata spectacolului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Graţie prezervativelor, carnavalul se va derula într-o totală armonie" este sloganul acestei campanii destinate a preveni bolile cu transmitere sexuală, inclusiv maladia SIDA.

Guvernul statului Rio va distribui, totodată, pe străzi şi pe stadioane, 55.000 de cutii cu prezervative şi 160.000 de broşuri despre bolile cu transmitere sexuală şi despre metodele de profilaxie.

Aproximativ 50.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea "celei mai mari sărbători din lume", în organizarea căreia sunt implicate 250.000 de persoane şi care aduce 640 de milioane de dolari în conturile guvernului local.

Peste cinci milioane de persoane, dintre care 850.000 de turişti, sunt aşteptate în acest an la Carnavalul de la Rio, care se desfăşoară în perioada 17-21 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici