Cartofi şi făinoase, în loc de fructe şi legume: Cum propune Donald Trump să schimbe meniul şcolilor din SUA

O nouă reformă a administraţiei Donald Trump, care vizează mâncarea de la cantina şcolii, propune ca odată cu introducerea alimentelor nesănătoase în meniul oferit elevilor, pastele făinoase să fie considerate legume, iar cartofii să fie serviţi drept fructe, relatează The Independent.

2738 afișări
Imaginea articolului Cartofi şi făinoase, în loc de fructe şi legume: Cum propune Donald Trump să schimbe meniul şcolilor din SUA

Sursa FOTO: Profimedia Images

Administraţia Trump propune o reformă în ceea ce priveşte hrana servită copiilor la cantina şcolii, iar noile schimbări includ servirea unor alimente precum pizza sau cartofii prăjiţi şi înlocuirea legumelor şi a fructelor cu paste făinoase şi cartofi, relatează The Independent.

Această propunere este în contradicţie cu programul lansat de Michelle Obama, ce are drept scop reducerea obezităţii la copii şi care presupune ca meniul de la cantina şcolii să includă o hrană sănătoasă bazată pe fructe şi legume.

Conform reprezentanţilor administraţiei Trump, noua lege ar face parte dintr-un proiect menit să reducă risipa de mâncare în şcoli, iar acest demers este posibil prin extinderea alimentelor care fac parte din categoria fructe şi legume.

Regulie propuse de adiministraţia Trump, propun ca meniul de la cantina şcolii să considere cartofii şi alimentele făinoase cum ar fi pastele, ca parte din categoria fructe şi lgume.

De asemenea cantitatea de fructe pentru elevi va scădea la jumătate de ceaşcă pe zi, în loc de o ceaşcă întreagă.

Sub noua legislaţie elevii vor umple deficitul caloric cu produse de patiserie, în loc de variante sănătoase de alimente care includ lactatele, proteinele slabe, fibrele şi vegetalele.

Directorul adjunct al Centrului de Ştiinţe şi Interes Public a declarat că reforma preşedintelui Donald Trump va permite ca şcolile să inlcudă în meniul oferit copiilor, orice tip de aliment, indiferent de valoare lui nutriţională.

Oficialul a mai adăugat că această reformă va produce un dezechilibru în hrana elevilor din cauza alimentelor bogate în calorii care conţin cantităţi mari de sodiu, grăsimi şi zahăr. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici