Casa de modă Hermès, dată în judecată pentru că ar fi refuzat să vândă unor cumpărători genţi Birkin

Celebra casă de modă Hermès a fost dată în judecată pentru că ar fi refuzat să vândă unor cumpărători genţi Birkin. Acestora li s-ar fi cerut să cumpere şi alte produse pentru a achizţiona o poşetă. Birkin este un produs de lux, unele poşete ajungând să coste peste 10.000 de dolari.

3079 afișări
Imaginea articolului Casa de modă Hermès, dată în judecată pentru că ar fi refuzat să vândă unor cumpărători genţi Birkin

Casa de modă Hermès, dată în judecată pentru că ar fi refuzat să vândă unor cumpărători genţi Birkin

Compania Hermès a fost dată în judecată pentru că ar fi permis doar clienţilor cu „istoric de achiziţii” să cumpere faimoasele genţi Birkin. Alţi clienţi, fără istoric, ar fi fost forţaţi să cumpere şi alte produse, precum pantofi, eşarfe, bijuterii, pentru a li se permite achiziţionarea unei genţi, potrivit Sky News.

Doi rezidenţi din California acuză compania şi au deschis o acţiune colectivă la San Francisco. Ei susţin că nu pot cumpăra online produse Birkin şi că în magazine genţile din piele lucrate manual nu sunt expuse spre vânzare. În plângere se mai arată că vânzătorii nu câştigă comisioane din vânzările de produse Birkin şi sunt instruiţi să folosească genţile „ca o modalitate de a constrânge consumatorii să cumpere produse auxiliare”.

Hermès are peste 40 de magazine în SUA inclusiv opt în California.

Reclamanţii solicită despăgubiri financiare şi o hotărâre judecătorească care să interzică practicile Hermès.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hermès,
birkin,
proces

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici