Casa din Connecticut a lui Katharine Hepburn a fost scoasă la vânzare pentru 14,8 milioane de dolari

Casa din Old Saybrook, Connecticut, care a aparţinut actriţei Katharine Hepburn, a fost scoasă la vânzare, pentru suma de 14,8 milioane de dolari.

180 afișări
Imaginea articolului Casa din Connecticut a lui Katharine Hepburn a fost scoasă la vânzare pentru 14,8 milioane de dolari

Casa din Connecticut a lui Katharine Hepburn a fost scoasă la vânzare pentru 14,8 milioane de dolari

Reşedinţa, proaspăt renovată, situată pe o proprietate de peste 6.000 de metri pătraţi, a fost locuită de celebra actriţă până la decesul acesteia, în 2003, informează dailymail.co.uk.

Casa, care dispune de şapte băi şi şase dormitoare, face parte dintr-o proprietate mai mare, formată din trei loturi, achiziţionată în 2004 de magnatul Frank Sciame, fondatorul companiei Sciame Construction, de la moştenitorii actriţei, pentru suma de 6 milioane de dolari.

În cartea sa de memorii, intitulată "Me", din 1996, Katharine Hepburn definea reşedinţa din Old Saybrook, situată în vecinătatea braţului maritim Long Island Sound, un "paradis", având vedere la ocean, precum şi numeroase facilităţi, cum ar fi terenurile de golf şi de tenis, actriţa fiind o mare iubitoare a acestor sporturi.

Katharine Hepburn, născută în Hartford, Connecticut, în 1907, a fost o actriţă americană de teatru, televiziune şi film, laureată a patru premii Oscar. Institutul American de Film a clasat-o pe locul I într-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea.

Hepburn rămâne până în prezent singura actriţă care a câştigat de-a lungul vieţii patru premii Oscar, cărora li se adaugă premiile Globul de Aur, Emmy şi César. Printre filmele sale memorabile se numără "Leul în iarnă/ The Lion in Winter" (1968), "Regina africană/ The African Queen" (1950) şi "Leopardul Suzanei/ Bringing Up Baby". Are un total de 12 nominalizări la Oscar dintre care patru câştigate, performanţă întrecută numai de Meryl Streep, care a fost nominalizată de 18 ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici