Casa Poporului, pe lista celor mai UIMITOARE clădiri din lume mai puţin cunoscute. Ce spune un renumit site de arhitectură despre Palatul Parlamentului din Bucureşti

Casa Poporului apare pe o listă a celor mai uimitoare clădiri din lume care sunt mai puţin cunoscute, realizată de un renumit site de arhitectură, alături de construcţii precum Chand Baori din India, Choquequirao din Peru şi Stari Most din Bosnia şi Herţegovina, informează huffingtonpost.com.

9091 afișări
Imaginea articolului Casa Poporului, pe lista celor mai UIMITOARE clădiri din lume mai puţin cunoscute. Ce spune un renumit site de arhitectură despre Palatul Parlamentului din Bucureşti

Casa Poporului, pe lista celor mai UIMITOARE clădiri din lume mai puţin cunoscute. Ce spune un renumit site de arhitectură despre Palatul Parlamentului din Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Palatul Parlamentului din Bucureşti este o clădire uimitoare. Construită de fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu, Casa Poporului ocupă locul al doilea în topul celor mai mari clădiri din lume, după clădirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii. Are în jur de 3.000 de camere, dar mare parte a clădirii este nefolosită sau neterminată. (...). Construită în stilul neoclasic dintr-un milion de metri cubi de marmură, ar putea fi, totodată, cea mai grea clădire din lume", se arată pe huffingtonpost.com.

De asemenea, lista întocmită de site-ul de arhitectură archdaily.com cuprinde construcţii precum Chand Baori (India), Templul Airavatesvara (India), Fortăreaţa Kumbhalgarh (India), Taj of the Deccan (India), Stari Most (Bosnia şi Herţegovina) şi Choquequirao (Peru).

În 1980, Anca Petrescu a fost desemnată să proiecteze Casa Poporului, în prezent Palatul Parlamentului. Acesta a murit, pe 30 octombrie, la vârsta de 64 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici