Cate Blanchett va debuta ca regizoare cu ecranizarea unui roman de succes

Actriţa australiană Cate Blanchett va urma exemplul colegilor ei de breaslă Angelina Jolie şi Ben Affleck şi va debuta ca regizoare cu filmul "The Dinner" ("Het diner", în titlul original), o ecranizare a romanului omonim scris de autorul olandez Herman Koch.

145 afișări
Imaginea articolului Cate Blanchett va debuta ca regizoare cu ecranizarea unui roman de succes

Cate Blanchett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului Deadline.com, Oren Moverman va scrie scenariul pentru acest thriller psihologic ce prezintă limitele până la care sunt dispuşi să meargă părinţii pentru a-şi proteja copiii.

Nu se ştie deocamdată dacă celebra actriţă Cate Blanchett va fi şi protagonistă în acest lungmetraj, potrivit lefigaro.fr.

Romanul "The Dinner", publicat în 2009 şi tradus în 15 limbi străine, s-a vândut în peste 1 milion de exemplare pe plan mondial. Romanul a fost inclus în prestigiosul top al bestsellerurilor întocmit de publicaţia The New York Times şi a fost recompensat cu premiul publicului în anul apariţiei sale, în Olanda. "The Dinner" spune povestea a doi fraţi care îşi dau întâlnire într-un restaurant de lux din Amsterdam. Ei vorbesc despre orice, despre filmele în vogă, vacanţele în Dordogne, dar evită cu mare grijă adevărata miză a cinei, copiii lor, pentru că aceştia au comis un act de o violenţă neobişnuită.

Cate Blanchett, protagonista din "Blue Jasmine", cel mai recent film regizat de Woody Allen, este considerată deja una dintre favoritele la Oscarul pentru cea mai bună actriţă din 2014 şi pare să fi prins gustul pentru regia de film, o profesie pe care a exersat-o în joacă, cu "The Turning", un film adaptat după romanul omonim Tim Winton, regizat de 16 cineaşti.

Cate Blanchett, în vârstă de 44 de ani, a primit premiul Oscar în 2005, pentru interpretarea actriţei Katherine Hepburn în filmul "Aviatorul", de Martin Scorsese, alături de Leonardo DiCaprio. Actriţa australiană a mai fost recompensată cu numeroase alte distincţii internaţionale, printre care două premii din partea Screen Actors Guild, două Globuri de Aur şi două BAFTA, precum şi premiul de interpretare la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Printre rolurile sale notabile se numără cele din filmele "Elizabeth", "Notes on a Scandal", "Babel" şi "The Curious Case of Benjamin Button", dar şi cel al reginei elfilor Galadriel din trilogiile "Stăpânul inelelor" şi "The Hobbit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici