Cauţi PERECHEA POTRIVITĂ? Ce profesie trebuie să aibă partenerul de viaţă

Persoanele care îşi caută un partener de viaţă trebuie să ştie că cea mai mare compatibilitate apare între cei care au cariere complet diferite, astfel, o profesoară trebuie să se întâlnească, de exemplu, cu un pompier, iar un bancher, cu o doctoriţă.

7772 afișări
Imaginea articolului Cauţi PERECHEA POTRIVITĂ? Ce profesie trebuie să aibă partenerul de viaţă

Cauţi PERECHEA POTRIVITĂ? Ce profesie trebuie să aibă partenerul de viaţă (Imagine: Shutterstock)

Găsirea iubirii adevărate este o sarcină dificilă pentru multe persoane, însă autorii un nou studiu online susţin că pot să găsească perechea perfectă pentru persoanele singure,  informează dailymail.co.uk

Astfel, potrivit site-ului de întâlniri eHarmony, cei care îşi caută un partener de viaţă trebuie să aleagă în funcţie de meseria pe care acesta din urmă o are. De asemenea, aceştia trebuie să ţină cont de faptul că cea mai mare compatibilitate apare între două persoane care au cariere complet diferite.

Din această analiză online a reieşit faptul că profesoarele sunt foarte atrase de pompieri, în timp ce bărbaţii şomeri sunt foarte compatibili cu femeile care practică meseria de antrenor personal.

O compatibilitate mare este şi între un bancher şi o profesoară, dar şi între un bacher şi o doctoriţă.

În schimb, se pare că există o compatibilitate scăzută între un pensionar şi o asistentă medicală, între un doctor şi o studentă, dar şi între un artist şi o studentă, potrivit aceluiaşi studiu online.

"Atracţia nu are nimic de-a face cu cât de asemănătoare sunt profesiile a două persoane", a declarat Mira Kirshenbaum, autoarea volumului "Is He Mr. Right? Everything You Need to Know Before You Commit", pentru Match.com. Ea a precizat că o femeie poate fi cu atât mai atrasă de un bărbat cu cât acesta este mai diferit decât s-ar aştepta cineva.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al site-ului eHarmony a adăugat: "Când vine vorba despre cine cu cine discută, cei mai mulţi oameni caută să discute cu cineva care face lucruri diferite decât ei înşişi".

Există însă şi critici ai acestor idei, care consideră că la un moment dat pot să intervină probleme într-un cuplu ai cărui parteneri au cariere diferite.

De exemplu, Karen Frost, în vârstă de 38 de ani, care lucrează în domeniul relaţiilor publice în Texas, mărturiseşte că a început să se întâlnească cu un paramedic pe nume Ken. Însă când le-a spus prietenilor şi familiei despre relaţia sa cu Ken, aceştia nu au fost foarte entuziasmaţi.

"Cunoscând interesele şi aşteptările mele, ei (prietenii şi familia, n.r.) au ştiut că nu va merge (relaţia cu Ken, n.r.), înainte să-mi dau eu seama de acest lucru", a spus Karen Frost. "Dacă puneam la un loc ceea ce îmi doream pe plan emoţional şi spiritual, Ken se potrivea aşteptărilor mele. Însă, pe plan profesional, nu se potrivea. Nu aveam cunoştinţe comune", a explicat Karen pentru Match.com.

Karen a mai spus că, în ciuda faptului că avea lucruri în comun cu Ken, printre care şi dragostea pentru câini, suspecta că acesta nu se simţea confortabil cu relaţiile sale profesionale şi sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici