"Cavalerul Negru", lider în box office-ul nord-american (Video)

"Cavalerul negru", a şasea parte a francizei "Batman", s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, stabilind un nou record de încasări - 155,3 milioane de dolari - pentru primul weekend de difuzare.

64 afișări
Imaginea articolului "Cavalerul Negru", lider în box office-ul nord-american (Video)

"Cavalerul Negru", lider în box office-ul nord-american (Imagine: thedarkknight.warnerbros.com)

Recordul anterior de încasări pentru primul weekend de difuzare - 151,1 milioane de dolari - a fost stabilit, în mai 2007, de producţia "Omul Păianjen 3", potrivit companiei specializate Exhibitor Relations.

"Cavalerul negru", în regia lui Christopher Nolan, cu Christian Bale în rolul lui Batman, a avut un buget de 185 de milioane de dolari. Criticii au apreciat pozitiv filmul, care îl are în distribuţie şi pe actorul Heath Ledger, decedat în urma unei supradoze de medicamente, în ianuarie, la vârsta de 28 de ani. Fanii actorului susţin că acesta, care interpretează în film terifiantul personaj Joker, ar trebui să primească un premiu Oscar postum.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american s-a situat comedia muzicală "Mamma Mia!", cu Colin Firth, Meryl Streep şi Pierce Brosnan, a cărei coloană sonoră include hiturile trupei Abba, care în primele trei zile de la lansare a avut încasări de 27,6 milioane de dolari.

Pe locul al treilea s-a situat filmul de acţiune "Hancock", cu Will Smith, cu încasări de 14 milioane de dolari. "Hancock" este povestea unui super-erou care provoacă atât de multe stricăciuni în jurul său încât reuşeşte să devină un personaj nepopular printre locuitorii Los Angeles-ului, însă faptul că îi salvează viaţa lui Ray Embrey, un expert în comunicare, va marca o turnură decisivă în viaţa sa şi în relaţia cu ceilalţi.

Pe poziţia a patra în top s-a situat o nouă adaptare a romanului scriitorului francez Jules Verne, "Călătorie spre centrul Pământului", care a avut încasări de 11,9 milioane de dolari.

"Hellboy II: The Golden Army", a doua parte a aventurilor demonului născut din flăcările infernului, care lucrează, însă, pentru binele Pământului, s-a situat pe al cincilea loc în box office-ul nord-american, după ce a obţinut încasări de 10 milioane de dolari. Al doilea episod al francizei "Hellboy" este "foarte autobiografic", a indicat regizorul acestuia, mexicanul Guillermo del Toro. Atunci când nu salvează planeta, eroul neînţeles trăieşte ca toţi oamenii obişnuiţi, iar povestea dintre Liz (Selma Blair) şi Hellboy (Ron Perlman), de exemplu, este "impregnată de lucruri trăite cu Lorenza (soţia regizorului, n.r.)", a spus regizorul premiat cu trei Oscaruri pentru filmul fantastic "Labirintul lui Pan".

Filmul de animaţie "Wall-E", povestea unui robot care rămâne singura fiinţă vie de pe Terra după dispariţia oamenilor, s-a situat pe locul al şaselea, după ce a obţinut încasări de 9,81 milioane de dolari, acesta fiind urmat în top de un alt lungmetraj animat, "Space Chimps", cu încasări de 7,35 milioane de dolari.

În top urmează filmul de acţiune "Wanted" (5,09 milioane de dolari), cu Angelina Jolie şi James McAvoy, în regia lui Timur Bekmambetov, şi producţia "Scăpaţi de Smart/ Get Smart" (4,08 milioane de dolari), inspirată dintr-un serial american creat de Mel Brooks şi difuzat în anii '60.

Topul zece al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute este completat de lungmetrajul animat "Kung Fu Panda", care a avut încasări de 1,75 milioane de dolari.

Cavalerul negru

 Mamma Mia!

 Hancock

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici