Ce aplicaţii consumă în mod excesiv bateria telefoanelor mobile

Facebook, WhatsApp, Snapchat sau Netflix se numără printre aplicaţiile care consumă cel mai mult bateriile telefoanelor inteligente ce rulează pe Android, potrivit unui raport citat de cotidianul The Independent.

6890 afișări
Imaginea articolului Ce aplicaţii consumă în mod excesiv bateria telefoanelor mobile

Ce aplicaţii consumă în mod excesiv bateria telefoanelor mobile

Cu toate că nu este surprinzător, printre aplicaţiile despre care se spune că reduc cel mai mult durata de funcţionare a unei baterii se numără Facebook, Google Maps, Whats App sau Netflix. Raportul a fost realizat de Avast şi analizează impactul aplicaţiilor asupra duratei bateriilor şi asupra performanţelor generale a telefoanelor ce folosesc sistemul de operare Android.

Potrivit raportului, este recomandată ştergerea aplicaţiilor inutile pentru a îmbunătăţi performanţele bateriei telefonului. Spre exemplu, puteţi şterge aplicaţia Facebook din telefon, pe care îl puteţi accesa din browser.

Unele aplicaţii nu pot fi şterse. În acest caz, Avast recomandă limitarea numărului de notificări şi reducerea caracteristicilor de fundal, a intervalelor de actualizare şi a utilizării datelor despre locaţie.

Avast a împărţit aplicaţiile în două categorii: cele care rulează odată cu pornirea telefonului şi cele care sunt deschise de către utilizatori.

Iată primele zece aplicaţii ce rulează din momentul deschiderii telefonului care produc cele mai negative efecte asupra bateriei: Samsung AllShare, Samsung Security Policy Updates, Beaming Service for Samsung ,ChatON Voice & Video Chat, Google Maps, WhatsApp Messenger, Facebook, WeChat, AppLock şi DU Battery Saver.

De cealaltă parte, aplicaţiile ce afectează excesiv durata de viaţă a bateriei şi care sunt deschise de utilizatori sunt: Samsung WatchON, Samsung Video Editor, Netflix, Spotify Music, Snapchat, Clean Master, LINE: Free Calls & Messages, Microsoft Outlook, BBC News şi ES File Explorer File Manager.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici