Ce se întâmplă atunci când îţi bârfeşti şefii

Cercetătorii de la Universitatea Salford, din Mare Britanie, au chestionat mai mult de 350 de angajaţi cu privire la cât de mult bârfesc aceştia la locul de muncă şi temele lor de discuţie, răspunsurile acestora fiind analizate pentru a determina cât de cinici sunt, scrie Descoperă.

377 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă atunci când îţi bârfeşti şefii

Ce se întâmplă atunci când îţi bârfeşti şefii

Bărbaţii şi femeile, care au venit de la 26 de companii diferite, au răspuns la o serie de întrebări cu privire la colegii lor de birou. Răspunsurile lor au fost folosite pentru a determina cât de cinici sunt cu privire la locurile lor de muncă, potrivit Descoperă.

Acest lucru este important deoarece angajaţii plictisiţi de muncă tind să fie mai puţin productivi.

"Cinismul descrie atitudine negativă a angajaţilor cu privire la managerii şi şefii acestora. Angajaţii cinici consideră că managerii lor nu sunt integri şi profită de timpul şi efortul lor", explică Kirk Chang, profesor şi expert în resurse umane.

Potrivit profesorului Chang, tot mai multe dovezi arată că cinismul a devenit una dintre cele mai mari provocări pentru succesul afacerii, productivitatea şi managementul angajaţilor.

Când angajaţii îşi bârfesc şeful sau colegii, ei ajung să fie demotivaţi. Rezultatele studiului au arătat că angajaţii sunt predispuşi să-şi bârfească colegii decât viaţa lor socială.

"Practic, toţi lucrătorii se angajează la o bârfă la un moment dat, dar în mod surprinzător, aceştia nu au fost subiectul multor studii. S-ar putea crede că bârfele despre lucruri care nu au nici o legătură cu job-ul ar afecta productivitatea, dar am constatat opusul. Bârfele despre problemele legate de locul de muncă, au cel mai mare impact", a declarat profesorul.

Conform Descoperă, studiile au găsit răspuns şi la întrebarea de ce oamenii se simt mai bine după ce bârfesc. A fost demonstrat că ascultarea unor lucruri interesante afectează aceeaşi parte a creierului pe care o afectează şi cocaina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici