"Cea mai fericită fată din lume" i-a adus lui Jude un premiu la Berlin

Lungmetrajul de debut al lui Radu Jude, "Cea mai fericită fată din lume", a obţinut Premiul C.I.C.A.E. (Confédération Internationale des Cinemas d'Art et d'Essai) la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

27 afișări
Imaginea articolului "Cea mai fericită fată din lume" i-a adus lui Jude un premiu la Berlin

Regizorul Radu Jude (Imagine: Mediafax Foto)

Prezent în secţiunea Forum a celei de-a 59-a ediţii a Festivalului de la Berlin, lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude a cucerit distribuitorii de film.

Juriul C.I.C.A.E., format din Jorg Jacob, Silvia Angrisani şi Gyorgy Karpati, a ales lungmetrajul de debut al lui Radu Jude dintre titlurile din secţiunea Forum.

Premiul reprezintă o foarte bună "carte de vizită" a filmului pentru distribuitorii din întreaga lume, Franţa fiind, deja, primul teritoriu care a achiziţionat drepturile de difuzare ale filmului, prin celebra casă de distribuţie Pyramide Distribution.

Având la bază întâmplări reale, "Cea mai fericită fată din lume" spune povestea unei adolescente, Delia, care a câştigat o maşină în urma unei campanii promoţionale la sucuri răcoritoare. Delia vine la Bucureşti împreună cu părinţii pentru a filma un testimonial - dovada că premiul şi câştigătorul există cu adevărat. În timpul filmării, Delia trece prin discuţii aprinse cu părinţii, care au decis să vândă maşina, în ciuda dorinţei ei de a o păstra.

Ceea ce la început părea să fie un eveniment norocos din viaţa fetei se dovedeşte a fi o situaţie dureroasă, în urma căreia relaţiile din sânul familiei vor fi reanalizate, atât de "fericita" câştigătoare, cât şi de părinţii ei.

Foarte tânăra debutantă Andreea Boşneag, protagonista filmului, a fost prezentă la Berlin, alături de Radu Jude, Ada Solomon (producătoarea filmului), Cătălin Cristuţiu (monteur al filmului) şi Augustina Stanciu (co-scenarist alături de Radu Jude). Echipa filmului a fost întâmpinată cu mult interes atât de presa acreditată la festival, cât şi de public, proiecţiile filmului fiind urmate de captivante sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

După premiera internaţională din cadrul Festivalului de la Berlin, "Cea mai fericită fată din lume" urmează să fie prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia şi la festivalul goEast de la Wiesbaden.

"Cea mai fericită fată din lume" va fi proiectat în premieră în România în cadrul Festivalului B-Est, care se va desfăşura în perioada 23 - 30 martie la Bucureşti, urmând să fie lansat pe marile ecrane din ţară pe 8 mai.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin se desfăşoară în perioada 5 - 15 februarie.

Citeşte şi:

Radu Jude debutează în lungmetraj la Berlin

Filmele cu care concurează "Katalin Varga" în competiţia oficială

Cinematografia românească, promovată la Berlinală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici