Cea mai în vârstă femeie din lume are 125 de ani

Cea mai în vârstă femeie din lume este din Turcia, din provincia kurdă Diyarbakir, şi are 125 de ani, au declarat autorităţile locale, citate vineri de presa turcă.

57 afișări
Imaginea articolului Cea mai în vârstă femeie din lume are 125 de ani

Cea mai în vârstă femeie din lume are 125 de ani (Imagine: www.todayszaman.com)

Halime Solmaz, a cărei identitate a fost dezvăluită recent, s-a născut pe 1 iulie 1884, a declarat Irfan Ertas, directorul Departamentului Statului Civil din localitatea Besiri.

Halime Solmaz este astfel cea mai bătrână femeie din lume, a declarat oficialul turc.

Registrele de stare civilă nu erau însă foarte bine puse la punct în timpul Imperiului Otoman, când s-a născut femeia.

Înaintea lui Solmaz, cea mai bătrână femeie din lume era americanca Gertrude Baines, care a decedat la Los Angeles, la vârsta de 115 ani, pe 11 septembrie.

Halime Solmaz are şapte copii, 54 de nepoţi şi aproximativ 150 de strănepoţi şi, potrivit rudelor, se simte cât se poate de bine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici