Cel mai vechi arbore de bumbac din Sierra Leone a fost doborât de furtună

Un arbore de bumbac care a stat în picioare timp de câteva sute de ani în capitala Sierra Leone, Freetown, a fost doborât de o furtună puternică.

473 afișări
Imaginea articolului Cel mai vechi arbore de bumbac din Sierra Leone a fost doborât de furtună

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Julius Maada Bio a declarat că arborele a căzut după o ploaie torenţială miercuri seara. El a descris acest lucru ca fiind "o mare pierdere pentru naţiune".
 
El a spus că arborele a fost un simbol al libertăţii pentru primii colonişti. De asemenea, copacul apare şi pe bancnotele din Sierra Leone.
 
Unii creştini s-au bucurat de dispariţia acestuia, spunând că era folosit pentru vrăjitorie.
 
În urmă cu o săptămână, o furtună puternică a provocat căderea uneia dintre ramurile copacului, dar se credea că acesta va supravieţui.
 
Cu toate acestea, miercuri, în timpul unei alte furtuni, întregul copac a căzut. Ca urmare, linia orizontului oraşului s-a schimbat dramatic - unii ar spune că pentru totdeauna. Se spune că arborele de bumbac era cel mai vechi de acest fel din ţară, relatează BBC
 
La doar 300 de metri distanţă se află Treptele Libertăţii, urcate de sclavii proaspăt eliberaţi, care se rugau la copac înainte de a face din Freetown casa lor.
 
Preşedintele Julius Maada Bio şi alţi oficiali sunt aşteptaţi să viziteze locul pentru a stabili ce este de făcut.
 
"Vom avea ceva în acelaşi loc care să ateste locul pe care marele Cotton Tree îl ocupă în istoria noastră", a scris acesta pe Twitter. "Toate vocile vor fi reunite pentru acest lucru".
 
Trunchiul şi rădăcinile rămân la locul lor, sugerând că noi lăstari ar putea creşte într-un nou copac.
 
Alte sugestii includ ducerea unei bucăţi din copac la muzeul naţional din apropiere sau realizarea unei sculpturi din el.
 
Mulţi oameni se simt trişti din cauza căderii copacului, unii descriind incidentul ca fiind "oribil".
 
Poetul din Sierra Leone, Oumar Farouk Sesay, a scris un poem despre copac, descriindu-l ca pe Turnul Eiffel, Statuia Libertăţii, Big Ben şi alte repere majore ale lumii.
 
Însă unii creştini sărbătoresc. Influentul pastor Francis Mambu, care conduce Faith Healing Bible Church, crede că rădăcinile copacului au fost folosite pentru vrăjitorie şi că acesta era frecventat de vrăjitoare şi vrăjitori.
 
Pastorul, care are un număr mare de adepţi în Sierra Leone, a fost auzit în biserică în ultimele săptămâni spunând că pomul va cădea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici