Cheeta a murit la 80 de ani? Antrenorul cimpanzeului susţine că este acelaşi care a jucat în filmul Tarzan din anii '30

Unul dintre cei mai faimoşi cimpanzei de la Hollywood, Cheeta, care ar fi jucat în filmul Tarzan alături de Johnny Weissmuller şi Maureen O'Sullivan în anii '30 ar fi murit la vârsta de 80 de ani, susţine antrenorul personal al primatei.

309 afișări
Imaginea articolului Cheeta a murit la 80 de ani? Antrenorul cimpanzeului susţine că este acelaşi care a jucat în filmul Tarzan din anii '30

Cheeta a murit la 80 de ani? Antrenorul cimpanzeului susţine că este acelaşi care a jucat în filmul Tarzan din anii '30

Centrul pentru primate care avea grijă de Cheeta a anunţat că cimpanzeul ajuns stea de cinema a murit în Ajunul Crăciunului de insuficienţă renală.

Maimuţa Cheeta ar fi trăit chiar mai mult decât actorii alături de care ar fi jucat în filmul Tarzan: Johnny Weissmuller a murit în 1984 la vârsta de 79 de ani, iar Maureen O'Sullivan a murit la 87 de ani în 1998.

Totuşi, povestea cimpanzeului Cheeta este învăluită în mister, pentru că sunt voci care susţin că acesta nu ar fi acelaşi animal cu cel care a jucat în anii '30 în filmul Tarzan.

Potrivit cercetărilor făcute de jurnalistul Richard Rosen, cimpanzeul care a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2005 ca fiind cel mai în vârstă primat nu ar fi putut să se nască până în anii '60.

Debbie Cobb, directorul centrului în care a fost îngrijit Cheeta povesteşte că cimpanzeul iubea pictura cu degetul, fotbalul american şi îi plăcea să vadă oamenii râzând: "Ştia când am o zi bună sau una proastă. Încerca întotdeauna să mă facă să râd când aveam o zi proastă. Era foarte bun cunoscător al sentimentelor umane".

Directorul centrului a adăugat că Cheeta ar fi ajuns la centrul pentru primate în jurul anului 1960.

Cimpanzeii trăiesc în captivitate aproximativ 50 de ani, în mod normal, cu un deceniu mai mult decât cei din sălbăticie.

Un alt veteran a fost cimpanzeul Fifi, o atracţie a Grădinei Zoologice Taronga din Sydney până anul trecut la moartea sa, la vârsta de 60 de ani.

Antrenorul lui Cheeta a declarat că cimpanzeul s-ar fi născut la începutul anilor 1930, însă alte voci susţin că acesta s-ar fi născut după 1960.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici