China a cenzurat imagini cu o broască gonflabilă, din cauza asemănării cu fostul preşedinte Jiang Zemin - FOTO

Imagini cu o broască gonflabilă de dimensiuni uriaşe instalată într-un parc din Beijing au declanşat o vastă cenzură pe internet, după ce presa a remarcat asemănarea cu fostul preşedinte Jiang Zemin.

359 afișări
Imaginea articolului China a cenzurat imagini cu o broască gonflabilă, din cauza asemănării cu fostul preşedinte Jiang Zemin - FOTO

China a cenzurat imagini cu o broască gonflabilă, din cauza asemănării cu fostul preşedinte Jiang Zemin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Încă de la instalarea pe lacul dintr-un parc al capitalei chineze, la sfârşitul săptămânii trecute, uriaşa broască gonflabilă cu înălţimea de 22 de metri a atras atenţia trecătorilor, care au observat asemănarea cu fostul lider chinez.

Observaţiile în acest sens au fost însă ulterior şterse de pe site-ul agenţiei oficiale China Nouă sau al site-ului de informaţii Sina.

În China, autorităţile au recurs în mai multe rânduri la cenzură, în special pentru a împiedica ridiculizarea liderilor politici sau publicarea unor imagini care ar putea afecta imaginea Partidului Comunist.
Anul trecut, cuvintele "raţă galbenă" au fost cenzurate după ce utilizatorii de Internet au publicat o parodie a celebrei fotografii cu un manifestant care a blocat o coloană de tancuri în apropiere de Piaţa Tiananmen, în care raţe de dimensiuni uriaşe au înlocuit tancurile.

Secretar general al Partidului Comunist chinez în perioada 1989-2002, Jiang Zemin a renunţat în favoarea succesorului său, Hu Jintao, la preşedinţia influentei Comisii militare centrale.

Fostul lider are însă în continuare o influenţă crescândă în cadrul Partidului Comunist. La cel de-al 18-lea congres al Partidului Comunist, la sfârşitul anului 2012, el a avut un cuvânt de spus în alegerea noii echipe de la conducerea ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici