Chitaristul Malcolm Young părăseşte trupa AC/DC din cauza unei probleme de sănătate

Malcolm Young, chitarist şi membru fondator al trupei AC/DC, va părăsi acest grup rock celebru din cauza unei probleme de sănătate, a anunţat formaţia australiană într-un comunicat ce a fost publicat miercuri.

743 afișări
Imaginea articolului Chitaristul Malcolm Young părăseşte trupa AC/DC din cauza unei probleme de sănătate

Malcolm Young (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Grupul AC/DC a negat cu această ocazie zvonurile potrivit cărora trupa australiană se va destrăma, după ce Malcolm Young, în vârstă de 61 de ani, va părăsi formaţia, iar ceilalţi membri au spus că "trupa va continua să facă muzică".

"Malcolm doreşte să mulţumească legiunilor de fani din lumea întreagă pentru dragostea lor eternă şi pentru sprijinul lor", se afirmă în comunicatul emis de trupa AC/DC.

Membrii trupei AC/DC nu au precizat natura bolii cu care a fost diagnosticat Malcolm Young şi nici nu au spus dacă vor renunţa la concerte din cauza absenţei unuia dintre membrii fondatori ai grupului.

Malcolm Young, un australian născut în Scoţia, a înfiinţat trupa AC/DC alături de fratele său mai tânăr, Angus, în anul 1973. AC/DC a reuşit să treacă peste un moment dificil în carieră, atunci când solistul ei, Bon Scott, a murit în 1980.

Albumul "Back in Black", lansat în 1980, este unul dintre materialele discografice cu cele mai mari vânzări din toate timpurile, cu peste 20 de milioane de copii vândute doar în Statele Unite ale Americii.

Recent, Brian Johnson, solistul trupei australiene AC/DC, a confirmat într-un interviu faptul că unul dintre colegii săi din acest grup celebru suferă de o "maladie debilitantă", însă a negat, totodată, zvonurile despre destrămarea formaţiei.

Brian Johnson a confirmat, totodată, că AC/DC va intra în luna mai în studiourile de înregistrare pentru a compune câteva piese noi. Rockerul a declarat pentru The Telegraph că formaţia australiană se va reuni într-un studio din oraşul canadian Vancouver.

La începutul acestui an, Brian Johnson a lăsat să se înţeleagă că AC/DC va susţine un turneu mondial ce va include 40 de concerte, pentru a sărbători cei 40 de ani de activitate ai formaţiei. În ciuda faptului că unul dintre membrii de bază ai grupului s-a îmbolnăvit, Brian Johnson speră încă în acest proiect: "Ar fi un mod minunat de a ne lua la revedere de la fani", a declarat el. "Ne-ar plăcea foarte mult să facem acest lucru. Însă totul a rămas acum suspendat".

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney în 1973 şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie).

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)", iar albumele sale s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, pe 16 mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici