Chitaristul trupei Aerosmith a fost supus unei intervenţii chirurgicale

Brad Whitford, chitaristul trupei Aerosmith, este al patrulea membru al formaţiei de rock americane care a avut probleme medicale majore în ultimii trei ani, el urmând să rateze începutul turneului nord-american al grupului din cauza unei intervenţii chirurgicale recente.

50 afișări
Imaginea articolului Chitaristul trupei Aerosmith a fost supus unei intervenţii chirurgicale

Chitaristul trupei Aerosmith a fost supus unei intervenţii chirurgicale

Agentul de presă al trupei Aerosmith a declarat, luni, că Brad Whitford, în vârstă de 57 de ani, este în convalescenţă după o "operaţie recentă" şi va rata un număr neprecizat de concerte din turneul nord-american al formaţiei, care va debuta miercuri, în oraşul american St. Louis. Agentul de presă a refuzat să ofere detalii despre boala sau despre natura intervenţiei chirurgicale suferite de Whitford. Chitaristul Bobby Schneck, care a cântat alături de Green Day şi Weezer, a fost desemnat să îl înlocuiască pe Whitford pentru acest turneu nord-american.

În ultimii trei ani, şi ceilalţi membri ai trupei Aerosmith s-au confruntat cu serioase probleme de sănătate.

Solistul Steven Tyler, în vârstă de 61 de ani, a suferit o operaţie la gât în 2006, fapt care a dus la anularea turneului pe care trupa Aerosmith îl susţinea în acel moment. Tot în 2006, solistul trupei Aerosmith a dezvăluit că în 2003 a fost diagnosticat cu hepatită C. El a contractat acest virus cu mulţi ani înainte, fără să manifeste niciun fel de simptom. Timp de un an a urmat un tratament constând din pastile şi injecţii cu interferon. Totodată, Tyler, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi alcool, s-a internat, în mai 2008, într-o clinică specializată, pentru a se recupera după o serie de operaţii suferite la picioare, dar şi de dependenţa de calmante şi somnifere.

Chitaristul Joe Perry, în vârstă de 58 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă la genunchi, la începutul acestui an, după o serie de "complicaţii neprevăzute" apărute după o operaţie de reparare a rotulei.

De asemenea, basistul Tom Hamilton, în vârstă de 57 de ani, a făcut radioterapie timp de şapte săptămâni, în 2006, împotriva unui cancer la gât.

Singurul membru al trupei Aerosmith care nu a avut probleme medicale serioase în ultimii ani este toboşarul Joey Kramer, în vârstă de 58 de ani, devenit celebru după ce şi-a dat foc în automobilul său Ferrari, într-o staţie de benzină din Boston, în 1998. La sfârşitul lunii iunie, el îşi va lansa memoriile, în care prezintă, printre altele, căderea nervoasă suferită în 1995 şi lupta pe care a dus-o cu depresia şi anxietatea.

Trupa de hard rock Aerosmith a fost fondată în 1970, în New Hampshire. Muzica trupei include elemente de pop, heavy metal, glam, rhythm and blues şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock.

Aerosmith este trupa americană de hard rock cu cele mai mari vânzări - 150 de milioane de albume la nivel mondial.

Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici