Christian Bale a renunţat la rolul principal din filmul dedicat lui Steve Jobs

Actorul britanic Christian Bale nu îl va mai interpreta pe Steve Jobs în filmul biografic regizat de Danny Boyle despre cofondatorul grupului Apple, decedat în 2011, au anunţat mai multe surse din industria cinematografică.

227 afișări
Imaginea articolului Christian Bale a renunţat la rolul principal din filmul dedicat lui Steve Jobs

Christian Bale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După o serie de discuţii preliminare, Christian Bale a decis să nu participe la proiectul acestui film biografic despre Steve Jobs produs de studiourile Sony", afirmă pe site-ul ei revista Variety, supranumită "Biblia de la Hollywood", citând declaraţiile mai multor surse.

La rândul ei, publicaţia The Hollywood Reporter citează o serie de surse din industria cinematografică şi precizează că actorul "a ajuns, după mai multe deliberări şi sentimente contradictorii, la concluzia că nu reprezenta cea mai bună alegere pentru acel scenariu".

În octombrie, Aaron Sorkin, scenaristul filmului, declarase într-un interviu acordat pentru Bloomberg TV că acel lungmetraj are nevoie "de cel mai bun actor actual dintr-o anumită categorie de vârstă, iar acesta este Chris Bale".

Revista Variety notează faptul că studiourile Sony vor căuta un alt actor pentru a-l interpreta pe creatorul vizionar aflat în trecut în fruntea grupului Apple, după ce Christian Bale şi Leonardo DiCaprio au refuzat rolul. Potrivit aceleiaşi reviste, studiourile Sony se află în negocieri avansate cu Seth Rogen, care ar urma să îl interpreteze pe un alt cofondator al companiei Apple, Steve Wozniak.

Filmul - care va fi turnat la sfârşitul acestui an şi începutul anului 2015 - va avea la bază biografia devenită bestseller "Steve Jobs", de Walter Isaacson. Scenaristul Aaron Sorkin a adaptat deja această carte apărută la sfârşitul anului 2011, la scurt timp după decesul fondatorului grupului Apple.

Steve Jobs a făcut deja subiectul unui film biografic independent, intitulat "jOBS". În acel lungmetraj, regizat de Joshua Michael Stern, apărut în 2013, rolul principal a fost jucat de Ashton Kutcher.

Galezul Christian Bale a fost distribuit mulţi ani în producţii independente, înainte de a juca în câteva filme de la Hollywood cu un buget important. Astfel, Christian Bale a atras atenţia publicului la vârsta de 13 ani, când a jucat în filmul "Imperiul soarelui" (1987). Au urmat rolurile din "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Începuturi" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008), "Terminator - Salvarea" (2009) şi "Cavalerul negru: Legenda renaşte" (2012).

Starul galez a câştigat în 2011 premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar graţie evoluţiei sale din drama "Luptătorul/ The Fighter". Recent, Christian Bale a jucat în filmul "Ţeapă în stil american/ American Hustle", de David O. Russel, rolul escrocului Irving Rosenfeld, pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar 2014, la categoria "cel mai bun actor în rol principal".

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici