Christian Bale ar putea juca rolul personajului biblic Moise, într-un film de Ridley Scott

Actorul galez Christian Bale ar putea interpreta rolul personajului biblic Moise în lungmetrajul "Exodus", următorul film de pe agenda de lucru a regizorului Ridley Scott, ce va fi produs de studiourile Fox.

229 afișări
Imaginea articolului Christian Bale ar putea juca rolul personajului biblic Moise, într-un film de Ridley Scott

Christian Bale ar putea juca rolul personajului biblic Moise, într-un film de Ridley Scott (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului Deadline.com, actorul galez are cele mai mari şanse în cursa pentru obţinerea acestui rol.

Vorbind despre noul lui proiect cinematografic, Ridley Scott a declarat: "Nu mă interesează la Moise acele lucruri cunoscute de toată lumea. Mă interesează mai degrabă alte lucruri, precum relaţia lui cu Ramses al II-lea. Sincer, nu eram atent la şcoală atunci când ni s-a spus povestea lui Moise. Anumite detalii din viaţa lui mi se par extraordinare", informează nouvelobs.com.

Filmul va avea la bază un scenariu scris de Bill Collage şi Adam Cooper şi va fi o frescă epică, centrată pe celebrul personaj biblic.

Christian Bale filmează în această perioadă pentru un lungmetraj de David O. Russell şi va fi pe afişul următoarelor două filme regizate de Terrence Malick.

Galezul Christian Bale a fost distribuit mulţi ani în producţii independente, înainte de a juca în câteva filme de la Hollywood cu un buget important. Astfel, Christian Bale a atras atenţia publicului la vârsta de 13 ani, când a jucat în filmul "Imperiul soarelui" (1987).

Au urmat rolurile din "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Începuturi" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008) - filmul cu cele mai mari încasări din 2008 -, "Terminator - Salvarea" (2009) şi "Cavalerul negru: Legenda renaşte" (2012). Pentru rolul din "Luptătorul/ The Fighter", starul galez a fost recompensat în 2011 cu premiul Oscar la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Regizorul britanic Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar - pentru filmele "Thelma şi Louise" (1991), "Gladiatorul" (2000) şi "Elicopter la pământ!" (2001) -, a câştigat numeroase premii Globul de Aur, Emmy şi BAFTA şi este renumit pentru stilul său cu un puternic impact vizual şi pentru obsesia lui pentru detalii. Printre filmele de succes pe care le-a regizat se numără "Alien" (1979), "Vânătorul de recompense" (1982), "Regatul cerului" (2005), "Gangster american" (2007), "Un ghem de minciuni" (2008), "Robin Hood" (2010) şi "Prometheus" (2012).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici