Christina Koch a devenit femeia care a petrecut cel mai mult timp într-o misiune în spaţiul cosmic

Christina Koch a devenit sâmbătă femeia care a petrecut cel mai mult timp într-o singură misiune în spaţiul cosmic, anunţă CNN.

402 afișări
Imaginea articolului Christina Koch a devenit femeia care a petrecut cel mai mult timp într-o misiune în spaţiul cosmic

Christina Koch a devenit femeia care a petrecut cel mai mult timp într-o misiune în spaţiul cosmic (Foto: Facebook)

Christina Koch a stabilit un nou record depăşind 289 de zile petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI). Recordul anterior data din 2017, când Peggy Whitson a adunat acest număr de zile pe SSI. Koch va rămâne în spaţiu până în luna februarie, când va încheia o misiune de 328 de zile. Până acum, persoana care a avut cea mai lungă misiune în spaţiu este Scott Kelly, cu 340 de zile.

Misiunea Christinei Koch include şi studierea impactului pe care o are asupra corpului uman o perioadă îndelungată petrecută în spaţiu.

Koch a mai înregistrat o premieră în luna octombrie, atunci când, împreună cu Jessica Meir, a efectuat prima ieşire în afara Staţiei Spaţiale a unui echipaj alcătuit numai din femei.

"Prima mea speranţă legată de atingerea acestui record", a declarat Koch pentru CBS, "este să fie depăşit cât mai curând. Asta înseamnă că vom continua să ne depăşim limitele”.

Koch este inginer electrician la NASA, unde a făcut parte din echipele care au pregătit mai multe misiuni spaţiale. A început pregătire pentru a fi astronaut în 2013.

Printre visele sale Koch a mărturisit că a fost mereu şi acela de a fi prima femeie care ajunge pe Lună: "E imaginea pe care am avut-o în minte de la primul desen pe care l-am făcut în clasa I, când am spus că vreau să fiu astronaut”, a declarat ea.

NASA a anunţat în luna mai că următoarea misiune care ar putea ajunge pe Lună se va numi Artemis. În mitologia greeacă, Artemis era sora lui Apollo, zeul de la care a fost împrumtat numele seriei de misiuni NASA care l-au dus în 1969 pe Neil Armstrong pe suprafaţa satelitului natural al Pământului. Agenţia americană a anunţat că misiunea Artemis va duce astronauţii "pe Lună până în 2024, incluzând prima femeie”.

Koch spune că este foarte important ca femeile să participe la misiunile spaţiale.

"E important să nu renunţăm la vreo idee inovatoare. Toată lumea are un rol şi fiecare are locul său la masă pe măsură ce mergem mai departe”, a spus Koch

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici