Cinci care alegorice din flori au poposit la Carnavalul Florilor - VIDEO

Mii de orădeni s-au strâns, sâmbătă după-amiază, să admire cinci care alegorice făcute din flori, aduse de la Debreţin, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Carnavalului florilor, desfăşurată în cadrul proiectului transfrontalier "Fereastră spre Europa", parteneriat între judeţul Bihor şi Hajdu Bihar.

73 afișări
Imaginea articolului Cinci care alegorice din flori au poposit la Carnavalul Florilor - VIDEO

Cinci care alegorice din flori au poposit la Carnavalul Florilor

Carnavalul florilor este desfăşurat în cadrul proiectului transfrontalier "Fereastră spre Europa", parteneriat între judeţul Bihor şi Hajdu Bihar, iar cele cinci care alegorice au fost întâmpinate, sâmbătă după-amiază, pe Bulevardul Dacia, din municipiu, de viceprimarul Rozalia Biro şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc.

Cele cinci care alegorice ce reprezintă scenete ilustrate prin construcţii din flori au ajuns în Oradea din Debreţin, unde au participat la "Carnavalul Florilor", eveniment cu tradiţie organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Ungariei, din 20 august.

"Cea mai înaltă compoziţie măsoară 4, 70 metri", a declarat viceprimarul Rozalia Biro la eveniment.

"La fel ca în fiecare an, caravana are un car comun al oraşului Debreţin cu Oradea, şi un car comun al judeţelor Bihor şi Hajdu Bihar. Celelalte trei au fost făcute de firme particulare din Debreţin şi au fost realizate pe teme variate, în principiu istorice, dar şi din desene animate. Carele celor două administraţii au fost cu teme istorice. De exemplu, cel al Oradei cu Debreţin l-a reprezentat pe Matei Corvin", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, Petri Csilla.

Escortată de Poliţie şi de Ambulanţă, Caravana florilor a fost admirată pe străzile oraşului de mii de orădeni care au filmat şi fotografiat somptuoasele care alegorice. Alaiul a fost precedat de husari de la Sâniob şi arcaşi din Oradea şi Bihor. În aplauzele lor, străzile au răsunat sub cântecele muzicanţilor români şi unguri care au cântat piese tradiţionale.

Cele cinci care au parcat, pentru câteva ore, în faţa policlinicii mari din Oradea, unde traficul a fost întrerupt.

Video Stirileprotv.ro

Tot în cadrul proiectului, seara va fi încheiată de Rock Filarmonica, formaţie ai cărei artişti vor interpreta "Sonetul european", o compilaţie de piese în mai multe limbi. În paralel, de la ora 20.00, Şanţul Cetăţii Oradea va găzdui, la fel ca anul trecut, spectacolul cultural al Teatrului "Mandala" din Nyregyhaza.

Imensele aranjamente de flori vor pleca din Oradea înapoi la Debreţin sâmbătă seară.

Potrivit viceprimarului Rozalia Biro, spre deosebire de anul trecut, Primăria Oradea a redus bugetul alocat acestui eveniment de la 80.000 la 50.000 de lei.

"În acest cost intră bugetul alocat carului alegoric al Primăriei Oradea, care se ridică la 15.500 de lei, transportul celorlalte care, concertele şi scenele care vor fi amenajate, dar şi două mese pe care le asigurăm celor care vin în cadrul caravanei", a explicat Biro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici