Cineastul Irving Saraf, premiat cu Oscar pentru film documentar, a murit la vârsta de 80 de ani

Producătorul, directorul de imagine, regizorul şi monteurul Irving Saraf a murit la vârsta de 80 de ani, după trei ani de luptă cu boala Lou Gehrig.

116 afișări
Imaginea articolului Cineastul Irving Saraf,  premiat cu Oscar pentru film documentar, a murit la vârsta de 80 de ani

Cineastul Irving Saraf, premiat cu Oscar pentru film documentar, a murit la vârsta de 80 de ani (Imagine: Tiburon International Film Festival)

Cineastul a murit pe 26 decembrie, la reşedinţa sa din San Francisco, informează contactmusic.com.

De-a lungul vieţii a lucrat ca director de imagine, producător, monteur sau regizor la Hollywood, inclusiv pentru celebrul "Zbor deasupra unui cuib de cuci" (1975), unde a fost supervizor de postproducţie.

În 1991, Saraf a câştigat Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru "In the Shadow of the Stars", care i-a avut ca protagonişti pe membrii corului Operei din San Francisco.

Irving Saraf îi are drept urmaşi pe cea de-a doua soţie a sa, producătoarea Allie Light, şi pe copiii Michal, Ilana, Alexis, Charles, Julia şi Peter Saraf - cel din urmă fiind, de asemenea, producător nominalizat la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici