Cineastul John Lasseter va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Cineastul american John Lasseter, considerat un "guru" în domeniul filmelor de animaţie, va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, pe 1 noiembrie.

57 afișări
Imaginea articolului Cineastul John Lasseter va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood

John Lasseter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceremonia de dezvelire a stelei care îi este dedicată lui John Lasseter va debuta cu un discurs susţinut de Bonnie Hunt, una dintre actriţele care au asigurat vocile personajelor din lungmetrajul de animaţie "Maşini/ Cars".

Steaua dedicată cineastului John Lasseter este cea de-a 2.453-a de pe bulevardul celebrităţilor de la Hollywood şi va fi amplasată în faţa cinematografului El Capitan Theatre, informează contactmusic.com.

John A. Lasseter, născut la 12 ianuarie 1957 la Los Angeles, este un animator american, director de creaţie al studiourilor Pixar. Supranumit "noul Walt Disney", John Lasseter este membru fondator al companiei Pixar, unde supraveghează toate peliculele de animaţie produse de acest studio, în calitate de producător executiv. În plus, Lasseter este şi un reputat regizor, printre filmele realizate de el numărându-se "Povestea jucăriilor/ Toy Story", "Aventuri la firul ierbii/ A Bug's Life", "Povestea jucăriilor 2/ Toy Story 2", "Maşini/ Cars" şi "Toy Story: Povestea jucăriilor 3D".

John Lasseter a fost recompensat de două ori cu premiul Oscar - în 1989, pentru "Tin Toy", desemnat cel mai bun scurtmetraj de animaţie, şi în 1996, când a primit un Oscar pentru realizări deosebite, graţie filmului "Toy Story".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici