"Circuit toxic" la Los Angeles, pentru turiştii sensibili la mediul înconjurător

Un grup de ecologişti propune turiştilor care vin în Los Angeles un "circuit toxic", care include cele mai poluate locuri ale metropolei californiene, având ca model traseele turistice pentru vizitarea caselor starurilor de la Hollywood şi din Beverly Hills.

72 afișări
Imaginea articolului "Circuit toxic" la Los Angeles, pentru turiştii sensibili la mediul înconjurător

"Circuit toxic" la Los Angeles, pentru turiştii sensibili la mediul înconjurător

"Scopul este acela de a face publicul să înţeleagă că aici se petrece ceva, este vorba despre secretele, pe care majoritatea oamenilor le ignoră", care se referă la starea în care se află mediul înconjurător, a declarat Robert Cabrales, membru al organizaţiei Communities for a Better Environment (CBECAL).

"Oamenii care vin să viziteze Los Angeles nu vor să meargă să vadă cele mai afectate zone" ale oraşului, a explicat acesta.

Ideea "circuitului toxic" este aceea de a scoate în evidenţă "nedreptăţile pe care le suferă mediul înconjurător" din Los Angeles, cel de-al doilea oraş din SUA după numărul de locuitori (patru milioane), a cărui populaţie săracă trăieşte aproape de zonele industriale.

Autobuzul lui Cabrales se opreşte la vechea zonă "La Montana", unde, până în 2004, a putut fi văzut un morman de ruine rămase după cutremurul din 1994.

Ruinele au fost lăsate mulţi ani în apropierea locuinţelor umane, contribuind la apariţia bolilor respiratorii în rândul locuitorilor din zonă.

De asemenea, calitatea aerului din cartier era una scăzută. A fost nevoie să treacă zece ani pentru ca ruinele să fie luate de acolo, şi acest lucru s-a întâmplat după ce un consilier municipal a suferit o criză gravă de astm.

Într-o altă zonă, "Huntington Park", pe care Cabrales o numeşte "Oraşul astmului", foarte mulţi copii suferă de această afecţiune respiratorie. Cartierul se află în zona industrială din Vernon, în partea sud-estică a centrului metropolei.

Mai departe, autobuzul se opreşte pe o stradă foarte locuită, în apropierea căreia se află o rafinărie de petrol.

Pentru unul dintre turiştii care a ales "circuitul toxic", Patrick Becknell, un muzician în vârstă de 23 de ani, această etapă este cea mai marcantă.

"Prezenţa unei rafinării într-un cartier populat m-a marcat. Faptul că în partea din spate a imobilelor se află o rafinărie, este, totodată, o revelaţie şi un şoc", a spus acesta.

"Dacă turiştii sau locuitorii din Los Angeles ar vedea ceea ce am văzut noi, cred că ar avea un mai mare simţ al realităţii şi, mai ales, o imagine mai aprofundată" a ceea ce se poate face pentru protejarea mediului înconjurător", a mai spus Becknell.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici