Clooney l-a rugat pe Obama să ajute refugiaţii din Darfur (Video)

Actorul american George Clooney şi-a explicat absenţa de la gala Oscarurilor prin faptul că a avut o întâlnire cu preşedintele Barack Obama, pentru a discuta despre criza umanitară din Sudan, potrivit informaţiilor pe care le-a relevat în timpul emisiunii "Larry King Live", informează variety.com.

20 afișări
Imaginea articolului Clooney l-a rugat pe Obama să ajute refugiaţii din Darfur (Video)

Clooney a discutat cu Obama despre criza umanitară din Sudan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

George Clooney a declarat că a discutat cu preşedintele american despre vizita pe care a făcut-o în Ciad, în 2005, în taberele de refugiaţi, şi a mărturisit că a fost extrem de marcat de tot ce a văzut acolo.

Actorul, care este Mesager al Păcii din partea Naţiunilor Unite, l-a rugat pe preşedintele american să trimită în regiunea Darfur din Sudan un comisar permanent, care să raporteze direct către Casa Albă despre tot ceea ce se întâmplă acolo.

În opinia actorului, Statele Unite ar trebui să negocieze cu China în legătură cu interesele comune din regiune şi să facă presiuni asupra guvernului Sudanului pentru a stopa atrocităţile.

George Clooney a înmânat cele 250.000 de semnături obţinute de organizaţia Save Darfur preşedintelui Barack Obama şi vicepreşedintelui american, Joe Biden.

Războiul din Sudan a izbucnit în 2003, când un grup de rebeli africani originari din Darfur au ridicat armele împotriva guvernului sudanez, plângându-se de discriminare şi neglijenţă. Aproape 2,5 milioane de oameni au devenit refugiaţi, în conflict murind circa 300.000 de persoane.

Săptămâna viitoare, International Criminal Court urmează să decidă în privinţa mandatului de arestare a preşedintelui sudanez Omar al-Bashir, care se face direct vinovat de crimele din Darfur.

Clooney a mărturisit că cea de-a şasea lui vizită în Ciad a fost una cu caracter personal. El a plecat în Ciad împreună cu mai mulţi jurnalişti de la New York Times şi NBC, însă nu a putut intra în Sudan pentru că Guvernul a refuzat să-i acorde viză.

Actorul, câştigător al unui premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", este celebru pentru eforturile sale depuse pentru atragerea atenţiei asupra unor crize politice şi sociale internaţionale, printre care se numără şi cea din Darfur, Sudan.

Citeşte şi:

Kadhafi acuză Israelul că participă la alimentarea conflictului din Darfur

Clooney, Pitt şi Damon luptă împotriva sărăciei din Darfur

Ben Affleck scrie despre conflictele din Congo în Time

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici