Coldplay, cea mai bună trupă la World Music Awards

Trupa britanică Coldplay a fost desemnată trupa cu cele mai mari vânzări din 2008, în cadrul galei World Music Awards (WMA), care a avut loc duminică, în Monaco.

24 afișări
Imaginea articolului Coldplay, cea mai bună trupă la World Music Awards

Coldplay, cea mai bună trupă la World Music Awards

Cel mai recent album al trupei Coldplay, "Viva La Vida or Death and All His Friends", lansat la mijlocul acestui an, a ajuns în fruntea clasamentelor din Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franţa, precum şi multe alte ţări.

Vânzările spectaculoase ale acestui album au fost rezultatul unei strategii eficiente de marketing, care a inclus difuzarea gratuită pe internet a primului single extras de pe album, timp de o săptămână, şi organizarea a trei concerte gratuite înainte de începerea turneului mondial.

Trupa Coldplay a fost desemnată şi cea mai bună trupă rock a anului.

Premiile WMA se acordă anual artiştilor care înregistrează cele mai mari vânzări de discuri, pe baza datelor furnizate de Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI), o organizaţie cu sediul în Londra, care reprezintă companiile de discuri din industria muzicală.

Cea mai bună cântăreaţă pop a fost declarată britanica Leona Lewis, ale cărei vânzări le-au depăşit pe cele ale Madonnei şi ale cântăreţei Mariah Carey.

Cel mai bun cântăreţ pop a fost declarat americanul Kid Rock, al căruit album "Rock 'N' Roll Jesus" a fost lansat la sfârşitul anului 2007.

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse, a cărei viaţă privată şi dependenţă de droguri i-au umbrit cariera muzicală, a fost declarată cântăreaţa pop-rock a anului, iar Kid Rock a câştigat al doilea premiu în cadrul galei de la Monaco, cel pentru cel mai bun cântăreţ pop-rock.

De asemenea, Alicia Keys a fost declarată câştigătorea categoriei Cea mai bună cântăreaţă R&B, iar Leona Lewis a câştigat premiul de Cel mai bun cântăreţ debutant.

Lil Wayne din SUA a fost declarat Cântăreţul hip-hop al anului, iar senegalezul Akon, cel mai ascultat artist de pe internet.

În numele trupei Beatles, Ringo Starr a fost prezent la gala din WMA din Monaco pentru a primi Premiul Diamant, creat în 2001, în onoarea artiştilor care au vândut mai mult de 100 milioane de albume în cariera lor muzicală.

Potrivit WMA, trupa Beatles a vândut cele mai multe discuri din istorie, înregistrând vânzări estimate la peste un miliard de discuri vândute în lume.

Antonio "L.A." Reid a primit un premiu pentru contribuţia lui extraordinară adusă industriei muzicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici