Colecţia de artă a lui George Michael, vândută la licitaţie pentru o sumă RECORD

Colecţia de artă contemporană care i-a aparţinut regretatului cântăreţ George Michael a fost vândută pentru suma totală de 10,9 milioane de euro la o licitaţie organizată de casa Christie's la Londra, potrivit bbc.com.

240 afișări
Imaginea articolului Colecţia de artă a lui George Michael, vândută la licitaţie pentru o sumă RECORD

Colecţia de artă a lui George Michael, vândută la licitaţie pentru o sumă RECORD

Printre lucrările scoase la licitaţie s-au numărat unele semnate de reputaţii artişti Tracey Emin şi Damien Hirst.

Cel mai mare preţ l-a obţinut "The Incomplete Truth", o lucrare din 2006 a lui Hirst, reprezentând un porumbel conservat în formaldehidă, adjudecată pentru 1,06 milioane de euro.

O altă lucrare a lui Hirst, "Saint Sebastian, Exquisite Pain", a fost vândută pentru 1,02 milioane de euro.

Pictura lui Bridget Riley "Songbird" (1982), prima lucrare majoră achiziţionată de George Michael, a fost adjudecată pentru 927.000 de euro, în timp ce "Hurricane" (2007), a lui Tracey Emin, a fost vândută pentru 505.000 euro.

Printre celelalte loturi au fost trei lucrări de Michael Craig-Martin care fac referire la celebrul moment din 1998 când George Michael a fost arestat pentru că a fost surprins făcând sex în public, "Untitled (SEX)", vândută pentru 146.000 de euro, "Untitled (GOD)" - 46.000 de euro şi "Handcuffs" - 131.800 de euro.

Michael, care a murit pe 25 decembrie 2016, era un colecţionar pasionat de reprezentanţii mişcării Young British Art şi era prieten cu mulţi dintre aceştia.

Suma colectată în urma licitaţiei care a avut loc joi va fi donată unei fundaţii caritabile sprijinite de artist în timpul vieţii.

George Michael, care a murit la vârsta de 53 de ani, a vândut peste 120 de milioane de albume pe plan internaţional, din care 80 de milioane solo şi restul ca membru al duoului Wham!, iar printre piesele sale se numără hituri precum "Careless Whisper", "Faith" şi "Last Christmas". Michael a fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii, printre care trei Brit Awards, patru MTV Video Music Awards şi două Grammy din opt nominalizări. După ce a făcut public faptul că era gay, a militat pentru drepturile comunităţii LGBT şi a ajutat la strângerea de fonduri pentru asociaţii anti-SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici