Video Concert pe dealuri şi prin pădure. Mesajul inedit al unui artist român, izolat în Italia

  • Vlad Stănculeasa este concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Barcelona
  • Din luna martie, artistul şi soţia sa sunt izolaţi în Italia, pe Isola Maggiore
  • Vlad Stănculeasa a înregistrat un mesaj muzical pe care l-a postat pe reţelele sociale. El cere întoarcerea în sălile de spectacol
  • Cel mai probabil, spectacolele vor fi reluate în stagiunea 2020-2021
222 afișări

Ţie cât de mult îţi lipsesc concertele şi emoţia întâlnirii cu artiştii tăi preferaţi? Lui Vlad Stănculeasa, un violonist român, izolat de două luni în Italia, pe Insula Maggiore, îi este foarte dor de  publicul său. Vlad cântă acum naturii, pe malul Lacului Trasimeno, dar spune că “muzica nu se face în singurătate”, aşa că le cere autorităţilor să găsească soluţii pentru ca spectacolele să se întoarcă în sală.

Vlad Stănculeasa s-a născut în Craiova. Este concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Barcelona. De îndată ce activitatea orchestrei a fost suspendată, din cauza coronavirusului, a plecat, împreună cu soţia, violonista Natalie Dentini, în Italia. Distanţa faţă de cele aproape două mii de oameni, care veneau la fiecare sfârşit de săptămână la spectacole, este greu de acoperit.

„Noi, artiştii, suntem absolut dependenţi de scenă. Nu ştim să funcţionăm în afara ei. Ba chiar nu am avut timp să învăţăm să funcţionăm în afara ei”, spune Vlad Stănculeasa.

Până când vor reveni pe scena din Barcelona, Vlad şi Natalie se bucură de ciripitul păsărelelor, susurul apei şi freamătul copacilor. Iar natura întreagă vibrează la sunetul viorii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici