Concerte dedicate lui Luciano Pavarotti, în întreagă lume

Starul operei italiene Luciano Pavarotti, care a murit pe 6 septembrie la vârsta de 71 de ani, va fi comemorat printr-o serie de concerte şi expoziţii programate în peste 90 de centre culturale din lumea întreagă, informează BBC.

3 afișări
Imaginea articolului Concerte dedicate lui Luciano Pavarotti, în întreagă lume

Concerte dedicate lui Luciano Pavarotti în întreagă lume

Evenimentele culturale vor începe pe 6 octombrie, la o lună de la moartea tenorului, provocată de un cancer la pancreas.

În cadrul expoziţiilor vor fi difuzate înregistrări video ale tenorului, oferite de televiziunea de stat italiană. Printre acestea se numără o serie de înregistrări cu spectacole susţinute de Pavarotti la New Delhi, în India.

Ministerul italian de Externe a declarat, într-un comunicat, că scopul acestor manifestări culturale este de "a prezenta celui mai mare public posibil cele mai importante moment din cariera internaţională a lui Pavarotti".

Ministerul a anunţat că înregistrări video cu interviuri acordate de Luciano Pavarotti vor fi prezentate la Institutul cultural din Lima, Peru, şi o serie de concerte vor fi susţinute în Ungaria, Danemarca şi Franţa. Printre evenimentele comemorative se mai numără un spectacol organizat de Opera naţională a Coreei de Sud, o proiecţie a spectacolului "Traviata" în Uruguay şi o expoziţie de fotografii ale marelui artist, organizată la New York.

Concertele colosului italian, pe care le-a susţinut singur sau alături de tenorii Domingo şi Carreras sau alături de artiştii invitaţi la "Pavarotti and Friends", au atras milioane de spectatori, miliarde de telespectatori şi au contribuit la vânzarea a aproximativ 100 de milioane de albume, un record în registrul clasic.

"Am deschis porţile muzicii pentru toată lumea. Vocea mea aduce fericire, este mândria mea, este responsabilitatea mea", a declarat tenorul odată, care şi-a manifestat public dorinţa de a "democratiza" arta sa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici