Concertele lunii februarie la Bucureşti

Seria de nouă reprezentaţii susţinute de Cirque du Soleil, în premieră în România, alături de concerte de Valentine's Day şi Dragobete, lansări de albume, minifestivaluri şi câţiva artişti din străinătate vor anima Capitala în februarie.

764 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii februarie la Bucureşti

Concertele lunii Februarie în Bucureşti (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Turneul Cirque du Soleil cu spectacolul "Saltimbanco" de la Bucureşti va avea loc între 8 şi 12 februarie, la Romexpo. "Saltimbanco" este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil şi a fost prezentat începând cu 1992 de nenumărate ori, cu casa închisă, publicului din lumea întreagă (Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Japonia, Noua Zeelandă) - în total peste 11,5 milioane de fani entuziaşti. În 2007, spectacolul a fost readaptat.

Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale din 1984, Cirque du Soleil este în prezent o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până în prezent de Cirque du Soleil.

Pe de altă parte, în februarie, în Capitală mai mulţi artişti autohtoni susţin concerte fie de Ziua Îndrăgostiţilor, fie de Dragobete. Direcţia 5 va susţine şi anul acesta un concert de Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie, la Sala Palatului din Capitală, pe scenă urmând să urce alături de formaţie cântăreţele Monica Anghel, Paula Seling, Giulia şi Anda Adam.

Pe 24 februarie, Holograf lansează un nou album - "Love Affair", pe 24 februarie, la Sala Polivalentă, la eveniment urmând să participe şi celebra soprană Angela Gheorghiu, alături de care trupa a înregitrat single-ul "Nu mai e timp".

Tot de Dragobete, şi Ducu Bertzi va susţine un concert, pe 20 februarie, la Teatrul Excelsior.

Gabriel Cotabiţă va susţine, pe 16 februarie, la Sala Palatului concertul "25 de ani de nopţi albastre", inspirat de şlagărul său, "Noapte albastră", compus de Ionel Tudor. Gabriel Cotabiţă va fi acompaniat pe scenă de band-ul lui Andrei Tudor şi va avea alături prieteni precum Monica Anghel, Dan Bittman, Delia Matache, Monica Petrică sau Cristina Haios (Impact) şi Sistem.

Începând cu 3 februarie, trupa Alternosfera va porni într-un turneu naţional pentru promovarea celui mai recent material discografic al formaţiei, "Virgula". Concertul de la Bucureşti va avea loc pe 16 februarie la Safehouse.

Trupa suedeză Opeth, o revelaţie a muzicii rock progresive a ultimului deceniu, concertează în premieră la Bucureşti, în Jukebox Venue, pe 29 februarie 2012, în cadrul turneului de promovare a celui mai nou album, intitulat "Heritage". Opeth, una dintre cele mai longevive şi creative trupe de metal din Suedia, s-a format în 1990, la Stockholm, şi a lansat până în prezent 10 albume de studio, trei albume live şi trei DVD-uri. Noul album "Heritage" a primit critici favorabile atât de la presa de specialitate, cât şi de la fani şi a debutat în topul Billboard 200 pe poziţia cu numărul 19. Cu un stil original şi incandescent, Opeth a încorporat de-a lungul carierei în muzica sa elemente de hard rock melodic şi progresiv ale anilor '70, specifice unor trupe ca Deep Purple, Black Sabath şi Led Zeppelin, dar şi influenţe din muzica folk scandinavă, blues, clasică, jazz şi metal extrem.

Trupa americană de rock psihedelic Iron Butterfly, cunoscută pentru hitul "In-A-Gadda-Da-Vida" din 1968, va concerta la Bucureşti pe 19 februarie la Hard Rock Cafe. Piesa de 17 minute "In-A-Gadda-Da-Vida", care dă şi titlul celui de-al doilea album al formaţiei, a intrat în top 30 în SUA, iar în Olanda s-a clasat pe locul 9. Albumul a stat timp de un an în chart-urile Billboard şi s-a vândut în peste 25 de milioane de copii, aflându-se pe locul 31 între cel mai bine vândute albume.

Pe 18 februarie evenimentul Ministry of Sound va poposi la Arenele Romane din Bucureşti, cu nume sonore precum Global Deejays, Paul Deighton, Adrian Eftimie şi Syos.

Pe data de 23 februarie, în Kulturhaus va avea loc un show special ce îmbină muzica, poezia şi efectele vizuale într-un tot unitar şi spectaculos, susţinut de una dintre cele mai cunoscute imagini ale underground-ului muzical şi artistic internaţional: Lydia Lunch. Show-ul, denumit sugestiv "Sick With Desire", este o combinaţie fascinantă de efecte vizuale, muzică şi poezie. Lydia Lunch şi trupa sa Teenage Jesus and the Jerks s-au numărat printre fondatorii mişcării No Wave, în New York, la mijlocul anilor '70. Cunoscută prin prisma carierei sale muzicale şi colaborării cu Nick Cave, Sonic Youth, Einsturzende Neubauten şi Big Sexy Noise, Lydia Lunch continuă să producă o mare varietate de lucrări artistice şi să îşi facă apariţia la festivaluri de muzică, literatură şi poezie din întreaga lume.

Pe 29 februarie, Toto Cutugno revine în România pentru un concert la Sala Palatului.

Concertele lunii februarie la Bucureşti:

2 februarie

  • Balkan Party 2 - Live concert Al Jawala - Kulturhaus
  • Dilated Peoples - The Silver Church

6 februarie

  • Karma (concert aniversar 20 de ani) - Expirat

10 februarie

  • J'ai lectro #4 (Şuie Paparude, R.O.A., DJ Marika) - Fabrica

14 februarie

  • Direcţia 5 - Sala Palatului
  • Snap! - Valentine's Extravaganza - The Silver Church

16 februarie

  • Gabriel Cotabiţă - Sala Palatului

18 februarie

  • Ministry of Sound - Arenele Romane
  • Anti Valentine's Party (E.M.I.L, H8, Up to Eleven şi Ska-nk) - Fabrica

19 februarie

  • Iron Butterfly - Hard Rock Cafe

20 februarie

  • Ducu Bertzi - Teatrul Excelsior
  • Emy Drăgoi - Clubul Ţăranului

23 februarie

  • Lydia Lunch - Kulturhaus

24 februarie

  • Holograf - Sala Polivalentă
  • The Stone şi Infest - Fabrica

28 februarie

  • Born From Pain - Fabrica

29 februarie

  • Toto Cutugno - Sala Palatului
  • Opeth - Jukebox
  • Diary of Dreams - The Silver Church

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici