Concertele lunii martie: Lara Fabian, spectacole dedicate femeii şi recitaluri Nigel Kennedy

Concertele susţinute de Lara Fabian, în premieră pentru publicul român, tradiţionalele recitaluri dedicate femeii ale unor artişti precum Alessandro Safina şi Ştefan Bănică, dar şi spectacolele violonistului britanic Nigel Kennedy de la Timişoara şi Cluj, vor anima România în luna martie.

1041 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii martie: Lara Fabian, spectacole dedicate femeii şi recitaluri Nigel Kennedy

Nigel Kennedy

Cântăreaţa belgiană Lara Fabian va concerta în premieră la Bucureşti, pe 17 şi 18 martie, la Sala Palatului. O legendă a muzicii pop, Lara Fabian a devenit cunoscută pe plan internaţional de la 18 ani, după participarea la Eurovision cu melodia "Croire", unde s-a clasat pe locul al patrulea. A dovedit apoi lumii întregi că are o voce excepţională prin interpretarea unor piese ca "Adagio", "I Will Love Again" şi "Je t'aime". În 2009, a lansat albumul "Toutes les femmes en moi", un tribut pentru 12 artiste, printre care Nana Mouskouri, Celine Dion, Maurane, Dalida, pentru că au ajutat-o să devină la rândul ei o cântăreaţă de succes.

Luna martie va aduce la Bucureşti şi alţi artişti internaţionali printre care Chick Corea şi Gary Burton, legende ale jazz-ului internaţional, care vor susţine un concert pe 20 martie, la Sala Palatului, într-un eveniment special dedicat tuturor împătimiţilor genului şi iubitorilor de muzică în general. Cei doi artişti se află, în primăvara acestui an, într-un turneu de promovare care marchează lansarea unui album în duet.

Chitaristul Tony MacAlpine va susţine un concert la Bucureşti pe 5 martie, în The Silver Church. Chitaristul a început un turneu european ce promovează cel mai recent album al său, lansat în vara anului trecut şi intitulat "Tony MacAlpine". Trupa care îl însoţeşte pe MacAlpine în turneu îi include pe: Aquiles Priester- tobe, Bjorn Englen- bas - şi Nili Brosh- chitară. În deschiderea concertului vor cânta Agent Cooper (SUA) şi Daniel Piquê (Brazilia). Muzicianul american Tony MacAlpine abordează genul hard rock/ metal, cu influenţe de muzică clasică, jazz şi fusion, la chitară, dar şi clape. De-a lungul unei cariere de 25 de ani, el a produs, compus şi realizat aranjamentul muzical pentru 11 albume instrumentale solo. De asemenea, MacAlpine a colaborat cu mai mulţi artişti de renume.

Cântăreţul Enrico Macias revine anul acesta în România pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de carieră printr-un concert extraordinar ce va avea loc pe scena Sălii Palatului pe 9 martie, de la ora 20.00. Enrico Macias a pregătit multe surprize plăcute fanilor din România şi promite un show incendiar, cu multe melodii ce nu s-au regăsit în playlistul concertului de anul trecut, dar şi melodii precum "La Femme de Mon Ami" sau "Zingarella". În cele cinci decenii de carieră, Enrico Macias a încântat şi bucurat milioane de oameni. Melodiile de pe albumele sale au depăşit bariera timpului, iar fanii de orice vârstă i-au cumpărat şi ascultat discurile. Macias îşi cântă muzica în mai multe limbi: franceză, greacă, italiana, turca, spaniola, engleza, ebraica, dar şi în multe dialecte.

Luna martie va aduce la Bucureşti şi tradiţionalele recitaluri dedicate femeii.

Astfel, tenorul italian Alessandro Safina va susţine, pe 7 martie, concertul "Insieme a te" ("Împreună cu tine") la Sala Palatului, alături de orchestra Teatrului Naţional de Operetă. Alessandro Safina are o carieră strălucitoare în lumea operei, concertând pe cele mai prestigioase scene de profil. Tenorul italian a cunoscut o creştere a popularităţii la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu pop, pentru a crea un nou stil. Single-ul "Luna" a staţionat atunci în vârful topurilor timp de 14 săptămâni. În 2002, a înregistrat împreună cu Elton John piesa "Your Song", care a ajuns pe locul al cincilea în clasamentele britanice. Alessandro Safina a colaborat cu numeroşi artişti internaţionali, printre care Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras şi Mario Frangoulis.

Şi Ştefan Bănică va susţine două concerte dedicate femeii, sub titulatura "Te iubesc, femeie!", pe 8 şi 9 martie, la Circ & Variete Globus din Capitală, începând cu ora 19.30. După succesul înregistrat anul trecut cu spectacolul unplugged "Te iubesc, femeie!", Ştefan Bănică a ales să sărbătorească femeia şi în acest an, prin două concerte, ce vor aduce în dar cele mai frumoase cântece de dragoste lansate de cântăreţ de-a lungul carierei. Melodiile cunoscute, cântate în variantă acustică, îşi vor demonstra încă o dată valoarea prin această manieră de abordare. În afară de Rock'n'Roll Band şi grupul The 50's, Ştefan Bănică va avea invitaţi în concert şi alţi artişti valoroşi, care vor completa spectacolul.

La rândul său, trupa Vunk le pregăteşte fanelor şi fanilor un concert de 1 martie, ce va avea loc în clubul Tribute din Bucureşti, în care invitate speciale vor fi unele dintre cele mai bune voci din România - Alexandra Ungureanu, Maria Radu, Alexandra Uşurelu şi Julie Săvuică. Concertul "O seară cu Vunk", ce va avea loc de la ora 23.00, va fi unul dedicat femeilor, care, în plus, vor primi un cadou la intrarea în club.

Şi Horia Brenciu şi HB Orchestra vor susţine două concerte, intitulate "Fac ce-mi spune inima", la Sala Palatului, pe 22, 23, 24 şi 25 martie, de la ora 20.00. În urmă cu un an, artistul făcea un troc cu publicul său - bucurie contra aplauze -, dar şi o promisiune: aceea că îşi va întâlni fanii în fiecare primăvară, într-un show deschis, în care spectatorii vor fi parte integrantă din orchestră.

Pe de altă parte, trupa Viţa de Vie sărbătoreşte 15 ani de activitate cu un concert acustic pe scena Operei Naţionale Bucureşti, pe 20 martie, de la ora 20.00. Înainte de concertul de la Bucureşti, trupa va avea un concert aniversar acustic şi la Filarmonica din Timişoara, pe 8 martie. Viţa de Vie este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock din România, cu albume precum "Fenomental" şi Exxtra" şi hituri precum "Basul şi cu toba mare", "Liber" şi "Visare".

Un alt moment memorabil în luna martie va fi reprezentat de concertele pe care celebrul violonist Nigel Kennedy la va susţine, în premieră, la Timişoara (29 martie) şi Cluj Napoca (31 martie). Acestea vor fi urmate de un concert pe care Nigel Kennedy îl va susţine la Bucureşti, pe 2 aprilie, pe scena Sălii Palatului. Artistul britanic va susţine un concert de jazz, alături de grupul său de jazz-fusion - Nigel Kennedy Quintet din componenţa căruia fac parte: Piotr Wylezol, Adam Kowalewski, Krzysztof Dziedzic şi Tomasz Grzegorski. În concertele susţinute în acompaniamentul Nigel Kennedy Quintet, artistul oferă audienţei o aventură îndrăzneaţă în diverse stiluri muzicale, de la clasic, la jazz, fusion şi rock.

Pe de altă parte, violoncelistul Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi şi mai importanţi tineri instrumentişti români, va susţine primul său turneu solo, "Vă place Bach?", în perioada 1 - 21 martie, în opt oraşe din România, marcând şi o premieră în muzica clasică - prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de J. S. Bach. Totodată, turneul naţional "Vă place Bach?" aduce în România o altă premieră în domeniul muzicii clasice - un spectacol multimedia de proiecţii pe panouri translucide.

Turneul lui Răzvan Suma se va desfăşura în opt oraşe din România: Braşov (1 martie - Cercul Militar), Arcuş (7 martie - Centrul Cultural Arcuş), Bistriţa (11 martie, Sinagoga), Baia Mare (13 martie - Sala de concerte Rotary a Liceului de Artă), Piteşti (15 martie - Casa de Cultură a Sindicatelor), Bacău (17 martie - Ateneu), Dumbrăveni (19 martie - Centrul Cultural Unesco). Turneul se va încheia la Bucureşti, printr-un concert extraordinar susţinut la Sala Radio, pe 21 martie.

Două reprezentaţii concertistice inedite vor avea în luna martie şi Mihai Mărgineanu şi Canaf.

Mihai Mărgineanu va susţine un concert în seara de 1 martie, în Music Club din Capitală, unde publicul este invitat mai devreme pentru a urmări episodul pilot al serialului "Las Fierbinţi", alături de echipa producţiei, ce va fi difuzată la Pro TV. Iar de la 22.30, Mihai Mărgineanu va susţine un concert în stilul în care şi-a obişnuit deja publicul. Mihai Mărgineanu semnează coloana sonoră a serialului "Las Fierbinţi", care debutează pe 1 martie de la 20.30 la Pro TV.

Canaf, fostul concurent din echipa Loredanei de la emisiunea "Vocea României", difuzată de Pro TV, va susţine împreună cu trupa sa, Excentric Band, primul concert oficial la Bucureşti, pe 1 martie, în Jukebox Venue, de la ora 20.00.

Nu în ultimul rând, bucureştenii se vor putea bucura de recitaluri inedite în cadrul celei de-a treia ediţie a Festivalului de flamenco de la Bucureşti, care se va desfăşura între 3 şi 26 martie. Festivalul debutează pe 3 martie, cu un spectacol de dans flamenco, susţinut de Belén Maya, în Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti. Tot pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, cântăreaţa spaniolă La Shica va susţine un concert, pe 4 martie, în timp ce Pablo Sáinz Villegas va susţine un recital de chitară la Ateneul Român şi la Sala Radio, pe 10 şi, respectiv, 11 martie. Pe 15 şi 16 martie, David Palomar va concerta la Sala ArCuB, iar Jorge Federico Osorio va susţine un recital de pian pe 24 martie, la Ateneu. Festivalul se va încheia cu concertul de jazz flamenco "Între două lumi", susţinut de duoul format din Jorge Pardo & Isaac Turienzo, pe 25 şi 26 martie la Sala Radio.

Concertele lunii martie la Bucureşti:

1 martie

  • Trupa Vunk - Clubul Tribute

  • Mihai Mărgineanu - Music Club

  • Canaf şi Excentric Band - Jukebox Venue

  • Trupa Veche - True Social Club

  • Paula Seling - Club Mojo

  • Discoballs şi Khidja - Club Control

3 martie

  • Sounds Of The Extreme Metal Tour 2012 - clubul Fabrica

5 martie

  • Tony MacAlpine - The Silver Church

6 martie

  • Soviet Soviet - Club Control

7 martie

  • Alessandro Safina - Sala Palatului

8 martie

  • Ştefan Bănică - Circ & Variete Globus

9 martie

  • Ştefan Bănică - Circ & Variete Globus

  • Enrico Macias - Sala Palatului

10 martie

  • Derrick Carter - Club Space

17 martie

  • Lara Fabian - Sala Palatului

18 martie

  • Lara Fabian - Sala Palatului

20 martie

  • Chick Corea şi Gary Burton - Sala Palatului

  • Viţa de Vie - Opera Naţională Bucureşti

21 martie

  • Răzvan Suma - Sala Radio

22 martie

  • Horia Brenciu şi HB Orchestra - Sala Palatului

23 martie

  • Horia Brenciu şi HB Orchestra - Sala Palatului

  • Blaze Bayley - Silver Church

24 martie

  • Horia Brenciu şi HB Orchestra - Sala Palatului

25 martie

  • Horia Brenciu şi HB Orchestra - Sala Palatului

26 martie

  • Nicu Alifantis - Teatrul Excelsior din Bucureşti

29 martie

  • Nigel Kennedy - Sala Capitol din Timişoara

  • T-REX - Hard Rock Cafe din Bucureşti

30 martie

  • Keisho Ohno - Atelierul de Producţie din Bucureşti

31 martie

  • Nigel Kennedy - Teatrul Naţional din Cluj Napoca

(Material realizat de Madalina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici